Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Rowby-John Rodriguez

Rodriguez en Humphries strijden om Euro Tour titel in Trier

Rowby-John Rodriguez en Luke Humphries strijden later op de zondagavond op de European Darts Matchplay-titel in Trier. Madars Razma en Stephen Bunting werden in de halve finales verslagen. Lees hier meer.

Rodriguez naar eerste Euro Tour-finale

De eerste halve finale ging tussen Rowby-John Rodriguez en Madars Razma. Beide heren stonden nog nooit in een Euro Tour-finale. Rodriguez wist dit weekend te winnen van Danny Noppert (6-5), Gerwyn Price (6-2), Gabriel Clemens (6-4) en Nathan Aspinall (6-2). Razma was dit weekend al te sterk voor Dragutin Horvat (6-3), Martin Schindler (6-5), Wesley Plaisier (6-4) en Rob Cross (6-4).

Beide heren begonnen met wat zenuwen aan de wedstrijd en daardoor werden er in de beginfase erg veel dubbels gemist. De eerste 4 legs waren dan ook allemaal breaks. In de vijfde leg was Razma de eerste speler die zijn eigen leg hield, met een 17-darter kwam hij 3-2 voor. Een leg later wist Razma een maximale score te gooien en brak in 13 darts de Oostenrijker. De Let wist de break ook te verzilveren, met een 68-finish werd het 5-2. Toch gaf ‘Little John’ niet op en vond in leg 8 de triples weer. Met een 18-darter hield hij zijn eigen leg om vervolgens in 13 darts terug te breaken naar 5-4. Rodriguez verzilverde de break ook, met een 56-finish werd de stand op 5-5 gebracht. Beide heren hielden vervolgens hun eigen leg, waaronder een 119-finish van de Let; 6-6. De beslissende leg werd begonnen door Razma maar door een score van slechts 29 en een maximale score van de Oostenrijker ging het initiatief naar Rodriguez. Na 12 darts stond Rodriguez op dubbel 17, maar miste vervolgens 5 keer. Uiteindelijk werd met de laatste pijl dubbel 17 wel geraakt en plaatste hij zich voor zijn allereerste Euro Tour-vfinale.

Gemiddeldes/Dubbelpercentage:
Rowby-John Rodriguez: 88,34 / 25%
Madars Razma: 82,35 / 37,5%

Halve finale 2

De tweede halve finale ging tussen Stephen Bunting en Luke Humphries. Bunting versloeg op weg naar de halve finale Sebastian Bialecki (6-5), Martin Lukeman (6-5) en Damon Heta (6-4). Humphries, die al 13 wedstrijden ongeslagen is op de Euro Tour, had in Trier weinig moeite met Cameron Menzies (6-4), Lukas Wenig (6-2) en Ian White (6-1).

Ook tegen Stephen Bunting kwam Humphries geen enkel moment in de problemen. Stephen Bunting kreeg het scorend niet voor elkaar en krijg hierdoor ook weinig kansen om legs te pakken. Uiteindelijk resulteerde dit in een 7-0 overwinning voor ‘Cool Hand Luke’! Humphries won de legs in 16,16,17,15,13,16 en 16 darts.

Gemiddeldes/Dubbelpercentage:
Luke Humphries: 96,52 / 53,8%
Stephen Bunting: 84,16 / 0%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *