Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Ricardo Pietreczko - German Darts Championship 2023

Sensatie in Hildesheim: Ricardo Pietreczko wint European Tour-titel

Ricardo Pietreczko heeft voor een enorme sensatie gezorgd in Hildesheim. ‘Pikachu’ klopte Peter Wright in de finale van het German Darts Championship voor een uitzinnig Duits publiek.

Een Duitser in de finale van een European Tour-toernooi: met Max Hopp gebeurde het pas één keer. Ricardo Pietreczko werd vanavond de tweede. ‘Pikachu’ hoopte in de voetsporen van zijn landgenoot te treden door ook meteen te winnen, maar Peter Wright had daar ook nog wat over te zeggen. De Schot leek in de eerste paar legs echter nog uitgeput van zijn halve finale. Zijn gemiddelde kwam niet uit boven de 80, terwijl Pietreczko wel op niveau stond te spelen. Met een 17-darter vond de Duitser meteen een break, waarna een 13-darter hem zijn eigen leg opleverde.

Pietreczko kan niet missen

Met een 102-finish voor een 15-darter denderde Pietreczko nog even door. Nadat hij ook zijn eigen leg hield moest hij toezien hoe Wright eindelijk iets terug deed. ‘Snakebite’ miste een leg later de bull voor een 121-finish, waarna hij nog een klap te verduren kreeg. Pietreczko gooide namelijk 116 uit, waardoor de stand op 5-1 kwam.

Nieuwe Duitse superster

Wright zette langzaam aan, maar zag ook hoe de Duitser gewoon niet kon missen. Met een 74-finish bleef hij 100% op de dubbels en kroop hij steeds dichter naar de finishlijn. Met een 126-finish op de bull deed Wright toch weer wat terug, maar Pietreczko volgde dit met een 108-finish. ‘Pikachu’ kwam op 7-3 en had de wedstrijd in handen. Het Duitse publiek had het niet meer, maar kreeg twee legs later wat het verdiende. Met een 104-finish maakte hun favoriet het op een prachtige manier af. 8 uit 8 op de dubbels in de finale, Michael van Gerwen én Peter Wright verslagen: Duitsland heeft een nieuwe superster.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Ricardo Pietreczko: 92.93 / 100%
Peter Wright: 85.08 / 44.4%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *