Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Peter Wright - Dutch Darts Championship 2023

Titeldroogte is niet meer: Peter Wright wint Czech Darts Open in duel vol spanning

Peter Wright heeft (eindelijk) weer een PDC-rankingtoernooi gewonnen. De Schot won de Czech Darts Open 2023, het achtste toernooi van de European Tour. Hij versloeg Dave Chisnall met 8-6.

De Engelsman won juist zijn laatste 4 finales, terwijl Wright al sinds september 2022 geen rankingtitel won en wekelijks matig speelt in de Premier League.

Chisnall mocht aan de wedstrijd beginnen, maar verloor direct zijn eigen leg. Hier ging het dan ook meteen mis. ‘Chizzy’ hikte de hele wedstrijd achter ‘Snakebite’ aan. Met een mooie 67-finish maakte Wright 1-2.

De twee topdarters kwamen nog even op gelijkspel, maar een knappe 100-finish van Wright zorgde opnieuw voor de Schotse voorsprong. De genadeslag leek te komen in de negende leg. Chisnall miste 2 pijlen op de dubbel, waardoor Wright 6-3 kon maken.

Toch kwam Chisnall terug op 6-5, maar Wright bleef – voor even – ijskoud op de finishes. Tops werd op een belangrijk moment geraakt om 7-5 te maken, terwijl Chisnall op een dubbel stond te wachten. In de laatste leg werd de 2-voudig wereldkampioen nog een beetje zenuwachtig, hij miste een handvol matchpijlen, maar won uiteindelijk toch: 8-6.

Gemiddeldes / Finishpercentages
Peter Wright: 95.68 / 34.78%
Dave Chisnall: 97.40 / 35.29%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Titeldroogte is niet meer: Peter Wright wint Czech Darts Open in duel vol spanning