Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dimitri van den Bergh - Dutch Darts Masters (World Series)

Twee op een rij: Van den Bergh wint Dutch Darts Masters

Dimitri van den Bergh blijft winnen op de World Series-toernooien. Na zijn titel in Kopenhagen heeft hij nu ook de Dutch Darts Masters op zijn naam geschreven. Dirk van Duijvenbode werd in de finale ruim aan de kant gezet. Lees hier meer.

Van Duijvenbode komt er niet aan te pas

Dimitri van den Bergh mocht de finale beginnen en dat deed met een 70-finish in de eerste leg. Dirk van Duijvenbode begon zijn eigen leg met een score van 36 en dat profiteerde de Belg optimaal van. Met een 13-darter plaatste Van den Bergh de break en verzilverde via dubbel 16 de break voor een 3-0 voorsprong. In de vierde leg kreeg Van Duijvenbode zijn eerste pijl op de dubbel, maar een 113-finish werd nipt gemist op dubbel 20. ‘The Dreammaker’ bleef opnieuw ijzig koel, een 72-finish zorgde voor de tweede break. Dit keer verzilverde Van den Bergh de break niet, hij miste vier pijlen op dubbel 8 waardoor de Nederlander via dubbel 9 eindelijk op het scorebord kwam. Wederom kon Van Duijvenbode zijn eigen leg niet houden, Van den Bergh brak meteen terug met zijn tweede 72-finish van de finale; 5-1. In de laatste leg voor de pauze produceerde de Belg een 13-darter en ging daarmee met ene ruime voorsprong pauzeren; 6-1!

Van den Bergh wordt niet gestopt

Van Duijvenbode kwam goed uit de pauze. Ondanks twee maximale scores van Van den Bergh was het ‘Aubergenius’ die via dubbel 2 op 6-2 kwam. Van den Bergh antwoordde met een 13-darter en kwam zo op matchpoint. Een leg later maakte hij het gelijk af in 14 darts! Van den Bergh wint de Dutch Darts Masters door met 8-2 te winnen van Dirk van Duijvenbode in de finale. De Belg is nu 8 wedstrijden ongeslagen op het World Series-circuit met twee titels op een rij!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dimitri van den Bergh: 104,60 / 53,3%
Dirk van Duijvenbode: 94,01 / 40%

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *