Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dom Taylor

UK Q-School: Hunt, Beveridge, Richardson en Taylor grijpen tourkaart

UK Q-School 2024 zit erop! Op de laatste dag wisten Adam Hunt, Darren Beveridge, Joshua Richardson en Brett Claydon zich te verzekeren van een tourkaart. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

Nog geen enkele speler was op dag vier van UK Q-School al 100% zeker van een tourkaart via de ranking: het beloofde zo een nerveuze en spannende dag te worden. Voor vier spelers uit de top 10 van het klassement zat de dag er snel op. James Hurrell verloor in zijn openingswedstrijd, maar dat bleek uiteindelijk niks meer uit te maken voor zijn tourkaart die hij met 7 punten veiligstelde. Rhys Griffin, Andy Boulton, Thomas Cromwell en Darren Webster bereikten alle drie niet de laatste 32 en pakten daardoor geen punten voor de ranking. Zij waren nu afhankelijk van de resultaten van de spelers onder hen op de ranking.

Connor Scutt maakte het niet waar. Hij verloor in de eerste ronde van Jim McEwan met 6-5, na een 5-2 voorsprong, en kon zijn tourkaart vergeten. Doordat Brett Claydon, Darren Beveridge en Joshua Richardson wel de benodigde punten wisten te pakken en zich verzekerden van een tourkaart, konden Boulton en Cromwell hun tourkaart definitief vaarwel zeggen. Rhys Griffin had voldoende gedaan de laatste drie dagen en stelde zijn tourkaart veilig.

Het laatste overgebleven plekje ging tussen Darren Webster, Adam Hunt en Alex Spellman. Adam Hunt wist met een 6-0 overwinning op Llew Bevan de halve finales te bereiken en kwam daarmee op het laatste plekje te staan. Spellman wist niet te winnen van Matthew Dennant en kon zijn tourkaart vergeten. In de halve finales had Hunt vijf legs nodig om terug te keren op de tour. Bij een 4-4 stand tegen Joshua Richardson miste Hunt vijf pijlen om zijn vijfde leg te pakken, waardoor Richardson op een 5-4 voorsprong kwam. Een leg later maakte Hunt die fout helemaal goed en wist in 18 pijlen zijn tourkaart veilig te stellen. Darren Webster keert daarmee niet terug op de tour. Had Webster de laatste dag niet gespeeld, dan had het voldoende geweest voor een tourkaart. De overwinning ging uiteindelijk naar Richardson, die het in de finale mocht opnemen tegen Dom Taylor. Hij was verantwoordelijk voor de uitschakelingen van onder meer Thomas Lovely (6-1), Alan Norris (6-4) en Matthew Dennant (6-1).

Finale

Een spannende finale werd het niet. In de eerste twee legs stond Richardson na 6 beurten op een dubbel te wachten, maar kreeg geen kans meer. Beide legs gingen naar Taylor, die met twee 15-darters en een 101-finish zijn voorsprong uitbreidde naar 4-0. In de vijfde leg kreeg Richardson zijn eerste twee pijlen op de dubbel, maar die werden gemist. Taylor strafte dit genadeloos af door met een 18-darter zijn eigen leg te houden voor 5-0. Richardson kwam uiteindelijk toch nog op het scorebord, met een 66-finish hield hij zijn eigen leg. Een leg later maakte ‘The Tower’ het in zijn eigen leg af, via dubbel 10 pakte hij de winst in de laatste wedstrijd van Q-School 2024.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dom Taylor: 84,65 / 40%
Joshua Richardson: 77,46 / 14%

Uitslagen

Kwartfinales
Adam Hunt 6-0 Llew Bevan
Joshua Richardson 6-4 Ted Evetts
Matthew Dennant 6-4 Alex Spellman
Dom Taylor 6-1 Tom Lonsdale

Halve finales
Joshua Richardson 6-5 Adam Hunt
Dom Taylor 6-4 Matthew Dennant

Finale
Dom Taylor 6-1 Joshua Richardson

Eindstand

Matthew Dennant is als eerste geëindigd op de UK Q-School Final Stage Order of Merit en keert daarmee sinds lange tijd terug op de tour. Daarnaast zien we voormalige tourkaarthouders in William Borland, George Killington, Brett Claydon en Adam Hunt ook hun tourkaart terugpakken. Danny Lauby wordt de tweede Amerikaan op de tour, naast Jules van Dongen. Darren Webster, James Beeton, Thomas Cromwell en Andy Boulton eindigen ook op 5 punten, maar met een te laag legsaldo om een tourkaart te pakken.

  1. Matthew Dennant 10 (+41)
  2. William Borland 9 (+28)
  3. Joshua Richardson 8 (+12)
  4. James Hurrell 7 (+27)
  5. George Killington 7 (+22)
  6. Danny Lauby 6 (+28)
  7. Rhys Griffin 5 (+24)
  8. Brett Claydon 5 (+21)
  9. Darren Beveridge 5 (+17)
  10. Adam Hunt 5 (+13)

Dagwinnaars
Steve Lennon
Robert Grundy
Leighton Bennett
Dom Taylor

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *