Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Berry van Peer

Van Peer en De Graaf beginnen nieuw NDB-seizoen met titel

Berry van Peer en Aileen de Graaf hebben de eerste NDB Ranking van het nieuwe seizoen op hun naam geschreven. In Wijchen werd zondagmiddag de Open Rivierenland afgewerkt. Lees hier meer.

Heren

Berry van Peer sloot afgelopen seizoen af door de NDB Masters op zijn naam te schreven. Die reeks gewonnen wedstrijden heeft Van Peer zondag doorgezet met het winnen van de Open Rivierenland. ‘Bionic’ bereikte de finale na zeges op Bradly Roes (4-3), Bert-Jan Mulder (4-1), Calvin Nicolai (4-1), Nick Crouwel (4-0), Johann Brouwer (5-3) en Wessel Nijman (5-2).

In de finale trof hij de kersverse Catalonia Open winnaar, Raymond van den Ende. Hij moest meerdere matchdarts overleven tegen Ryan de Vreede, Wesley van Trijp en Jitse van der Wal om de finale te bereiken.

Van Peer begon ijzersterk aan de finale, hij hield zijn eigen leg door een 170-finish uit te gooien. De volgende vier legs in de set gingen ook met de darts mee, waardoor Van Peer in 14 darts op een 1-0 voorsprong in sets kwam. In de tweede set gingen de eerste twee legs ook met de darts mee. In de derde leg produceerde Van Peer een 14-darter om Van den Ende te breaken, maar kon het vervolgens niet in zijn eigen leg afmaken. Van Peer miste meerdere matchdarts, waardoor Van den Ende met een 107-finish in 27 pijlen alsnog terugbrak. Dit vervolgde hij met een 16-darter om er 1-1 in sets van te maken. Verder liet Van Peer het niet escaleren, in de beslissende set won hij alle drie legs om zo de eerste NDB Ranking van het seizoen op zijn naam te schrijven.

In de finale van de Heren B stonden de zonen van twee oudbekende spelers tegenover elkaar. De zoon van Co Stompé, Co Stompé Jnr, wist in de finale met 4-2 te winnen van de zoon van Bert Vlaardingerbroek, Robbie Vlaardingerbroek.

Heren A
Halve finales
Raymond van den Ende 5-4 Jitse van der Wal
Berry van Peer 5-2 Wessel Nijman

Finale
Berry van Peer 2-1 (3-2,2-3,3-0) Raymond van den Ende

Heren B
Halve finales
Robbie Vlaardingerbroek 3-1 Jordy Toetenel
Co Stompé Jnr 3-2 Wesley Mol

Finale
Co Stompé Jnr 4-2 Robbie Vlaardingerbroek

Dames

Aileen de Graaf is het nieuwe seizoen gestart met een titel. In een deelnemersveld van 68 dames bereikte ze finale na overwinningen op Saviera Visser (3-0), Klaziena Pleijzier (3-0), Layla Brussel (3-0), Laura van den Berg (4-1) en Roos van der Velde (4-1). In de finale nam ze het op tegen Sharona Veld, die in de kwartfinales met 4-0 wist te winnen van Anca Zijlstra.

Nadat De Graaf de eerste leg pakte van de finale, won Veld verrassend drie legs op een rij om op een 3-1 voorsprong te komen. De Graaf wist deze achterstand met finishes van 70, 64 en 68 weg te werken om op een 4-3 voorsprong te komen. In de achtste leg miste Veld de bull voor een 74-finish om een beslissende leg af te dwingen. De Graaf sloot de finale in stijl af, met een prachtige 112-finish won ze de finale met 5-3 dankzij vier knappe finishes op een rij.

Halve finales
Sharona Veld 4-0 Adriana van Wijgerden-Vermaat
Aileen de Graaf 4-1 Roos van der Velde

Finale
Aileen de Graaf 5-3 Sharona Veld

Jeugd

Bij de jeugd hebben Massimo Balsamo, Keano van Deventer en Fardau de Jong eerste titels van het nieuwe seizoen gewonnen, in een deelnemersveld van in totaal 70 jeugdspelers. Balsamo was het juniorentoernooi door in de finale met 4-3 te winnen van de Nederlandse Rankingkampioen bij de aspiranten van afgelopen seizoen, Ruben Baalmans.

Het aspirantentoernooi werd gewonnen door Keano van Deventer. De Nederlander versloeg Sten Peters met 3-1 in de finale. Fardau de Jong blijft maar winnen bij de meisjes, ook in Wijchen was ze de sterkste. In de finale werd Michelle Krug verslagen, zij was in de halve finales nog verantwoordelijk voor de uitschakeling van Chantal Tessin.

Finale junioren
Massimo Balsamo 4-3 Ruben Baalmans

Finale aspiranten
Keano van Deventer 3-1 Sten Peters

Finale meisjes
Fardau de Jong 3-0 Michelle Krug

Image courtesy of FOTO: Jos Groen / NDB Darts
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *