Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jimmy van Schie - ADC EQT 2023

Van Schie en Van der Ende grijpen startbewijzen MODUS Super Series

Jimmy van Schie en Dennis van der Ende hebben zondagmiddag zich verzekert van startbewijzen voor de MODUS Super Series in 2024. Beide spelers wonnen een ADC European Qualifier Tour, terwijl vier andere spelers ook een ticket veiligstelden.

Jimmy van Schie bereikte in het tweede weekend van de ADC European Qualifiers al een finale, dit keer deed de Nederlander er nog een stapje bovenop. Met overwinningen op o.a. Jamai van den Herik en Johan Brouwers bereikte hij opnieuw de finale. In de finale trof hij Jarno Bottenberg, die zijn debuut maakte in deze serie van ADC Europe-toernooien. Met knappe zeges op o.a. Marvin van Velzen, Stefan Schröder en Philip van Gasse was ‘Bottie’ één zege verwijderd van een tweede deelname aan de MODUS Super Series. Uiteindelijk was het Van Schie die met 4-2 won en zo al twee tickets binnen heeft voor aankomend jaar.

Ook in het tweede toernooi van de dag mocht een Nederlander zegevieren. Dennis van der Ende uit Borger mag, na overwinningen op onder meer Michael Busscher, Max de Jong en Jeroen Caron in de finale, zich klaar gaan maken voor zijn debuut in de MODUS Super Series. Caron moest de finale winnen om zich voor de tweede keer te kwalificeren, maar kwam uiteindelijk één leg te kort voor de eindzege.

Naast de dagwinnaars hebben vier spelers zich via de ‘Daily Ranking’ gekwalificeerd voo de MODUS Super Series 7. Jarno Bottenberg gaat dankzij zijn finaleplaats in het eerste toernooi terugkeren in Portsmouth, terwijl Max de Jong, Timothy Verbrugghe en Nigel Lloyd hun debuut zullen gaan maken.

Uitslagen

European Qualifier Tour 5
Kalve finales
Jarno Bottenberg 4-1 Philip van Gasse
Jimmy van Schie 4-1 Johann Brouwer

Finale
Jimmy van Schie 4-2 Jarno Bottenberg

European Qualifier Tour 6
Halve finales
Jeroen Caron 4-0 Carlo van Peer
Dennis van der Ende 4-3 Max de Jong

Finale
Dennis van der Ende 4-3 Jeroen Caron

Image courtesy of FOTO: Daantje's Photography (ADC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *