Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Viaplay zendt European Tour uit voor aankomende 5 jaar

Viaplay en PDC hebben donderdagochtend bekend gemaakt dat er een samenwerking rond is voor het uitzenden van de PDC European Tour vanaf volgend jaar. Lees hier meer.

De PDC European Tour bestaat uit tientallen toernooien per jaar die in verschillende landen in Europa worden georganiseerd. Zo was de European Tour afgelopen jaar te vinden in Hongarije, Tsjechië, Duitsland, Oostenrijk, Gibraltar, België en in Nederland (Zwolle). De beste 32 spelers na al deze toernooien plaatsen zich voor een major, de European Championship.

Donderdagochtend hebben de PDC en Viaplay Group bekend gemaakt dat vanaf volgend jaar de European Tour live wordt uitgezonden in Nederland, Polen, Verenigd Koninkrijk en alle Scandinavische en Baltische landen. Er is een overeenkomst getekend voor 5 jaar.

Volgend jaar worden er net als dit jaar 13 Euro Tours georganiseerd, die allemaal worden uitgezonden op Viaplay. Ook de Dutch Darts Championship in Leeuwarden wordt uitgezonden op de streamingdienst (28-30 April). Elk toernooi bestaat uit 3 dagen met twee sessies van 4 uur per dag. Dit betekent dat er rond de 312 uur per jaar wordt uitgezonden op Viaplay tot en met 2027.

PDC Chief Executive Matthew Porter reageerde als volgt: “Viaplay is de afgelopen jaren een grote streamingdienst van PDC-evenementen geworden en dit is een uitbreiding van hun uitzendingen. De European Tour, die in 2023 meer dan 2,2 miljoen pond aan prijzengeld zal uitbetalen, is een zeer geliefde serie onder dartfans en we zijn verheugd deze via de talrijke gebieden van Viaplay naar een nieuw en breder publiek te kunnen brengen.”

Bekijk hier de finale terug van de Dutch Darts Championship in Zwolle dit jaar, waar Michael Smith en Danny Noppert streden om de titel.

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *