Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Wesley Plaisier

Wesley Plaisier bereikt singlesfinale Six Nations Cup

Afgelopen vrijdagmiddag werden de singletoernooien voor de heren en dames afgewerkt op dag 1 van de Six Nations Cup in Glasgow. Wesley Plaisier kende succes en bereikte de finale van het herentoernooi. Lees hier meer.

Een totaal van 30 heren deden mee aan het singletoernooi, 5 heren per land. Wesley Plaisier kende een erg goed dag en bereikte na knappe overwinningen op Gary Elliott (4-0), Martin Heneghan (4-2), Luke Luttler (4-0 en een gemiddelde van 103,66) en landgenoot Danny van Trijp (4-2 en een gemiddelde van 100,96) de finale. Van Trijp deed er in de halve finales alles aan om zijn landgenoot te verslaan, maar uiteindelijk was een gemiddelde van 107,24 niet genoeg.

In de finale treft Plaisier de Engelsman Scott Taylor. In drie van zijn vier gespeelde partijen had hij een beslissende leg nodig. In de openingsronde overleefde Taylor zelfs 5 matchdarts tegen de Nederlander Owen Roelofs.

Bij de dames lukten het Lerena Rietbergen en Priscilla Steenbergen net niet om de finale te bereiken. Beide dames verloor in de halve finales van respectievelijk Beau Greaves (4-1) en Rhian O’Sullivan (4-1). Een herhaling van de Dutch Open finale in het damestoernooi dus. Voor Anca Zijlstra was de kwartfinales het eindstation.

De finales zullen zondagmiddag worden afgewerkt in Glasgow en zullen live te volgen zijn via een livestream. Voor meer informatie over de Six Nations Cup, klik hier.

Image courtesy of FOTO: Pieter Verbeek
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *