Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Wesley Plaisier in beslissende leg te sterk voor debuteerde Pratnemer

De Belgian Darts Championship is afgelopen middag van start gegaan in Hasselt. In de zesde partij nam Wesley Plaisier het op tegen een debuterende Benjamin Pratnemer. Lees hier meer. 

Wesley Plaisier mocht de partij beginnen en hield zijn eigen leg met een 52-finish, nadat Pratnemer een 67-finish had gemist voor de break. Met een 17-darter plaatste Plaisier de eerste break van de partij voor een 2-0 voorsprong. Plaisier wist de break niet te verzilveren, hij miste 3 darts op de dubbel waardoor Pratnemer meteen terug brak naar 2-1. In een matige vierde leg waarin Pratnemer 9 darts op de dubbel miste, wist de Sloveen toch op gelijke hoogte te komen via dubbel 1.

Met een 18-darter hield Plaisier zijn eigen leg en pakte daarmee de voorsprong terug; 3-2. Met een hele knappe 96-finish in 11 darts maakte de Nederlander er 4-2 van. Met een hele knappe 126-finish brak Pratnemer wederom terug naar 4-3. Met een 74-finish verzilverde Pratnemer de break en maakte er zo 4-4 van.

Plaisier miste een 65-finish om zijn eigen leg te houden, met een 76-finish pakte Pratnemer zijn derde leg op een rij en mocht gaan gooien voor de wedstrijd; 5-4. Met een 16-darter brak Plaisier meteen terug en moest er een beslissende leg komen. Met een belangrijke 165-score en het gooien van dubbel 8 hield Plaisier toch zijn eigen leg en pakte daarmee de overwinning!

Gemiddeldes/Dubbeleprcentages:
Wesley Plaisier: 86,09 / 37,50%
Benjamin Pratnemer: 82,16 / 33,33%

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Wesley Plaisier in beslissende leg te sterk voor debuteerde Pratnemer