Wesley Plaisier - WDF World Championship 2023

Wesley Plaisier plaatst zich overtuigend voor kwartfinales

Wesley Plaisier heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het WDF WK. Hij was overduidelijk te sterk voor de Engelsman James Richardson, eindstand: 3-0 in sets.

Onze landgenoot begon sterk aan de wedstrijd en pakte gelijk de eerste twee legs. Met een mooie 84-finish kwam de Engelsman op 2-1. Plaisier was niet onder de indruk en wist via dubbel zestien de eerste set vrij gemakkelijk te pakken.

De Nederlander was over de gehele wedstrijd scorend beter dan zijn tegenstander. Ook de tweede set ging met 3-1 naar Plaisier. In de derde set na de pauze nam de Engelsman de leiding. Bij een 2-1 voorsprong in zijn eigen leg kon de Engelsman de set binnen halen maar kwam niet op een dubbel. Plaisier maakte er 2-2 van en pakte vervolgens ook de laatste leg en zette daarmee de eindstand op 3-0.