Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

World Cup of Darts: Frankrijk verslaat Noord-Ierland, Denemarken maakt indruk

Donderdagavond is de World Cup of Darts van start gegaan in Frankfurt. De eerste twaalf groepswedstrijden werden afgewerkt, waarbij 12 van de 16 geplaatste landen in actie kwamen. Lees hier meer.

Voor het eerst in de geschiedenis wordt de World Cup of Darts volledig in koppels gespeeld. Op dag één van het toernooi stonden de eerste groepswedstrijden op het programma, waarbij 12 geplaatste landen meteen in actie kwamen. De top 4 geplaatste landen – Engeland, Wales, Nederland en Schotland – hadden het recht om de groepsfase over te slaan.

Verrassingen op de loer
Doordat er alleen maar gekoppeld wordt, liggen de verrassingen op de loer. Dit bleek ook op de openingsavond zo te zijn. Van de geplaatste landen die in actie kwamen, wisten er vier niet te winnen. In de eerste wedstrijd van de avond wist Italië, bestaande uit Michele Turetta en Massimo Dante, hun allereerste overwinning ooit op de World Cup te boeken. Ze versloegen het nummer 16 geplaatste Zwitserland met 4-3. Ook Zuid-Afrika boekte een knappe overwinning op een geplaatst land, Spanje werd met 4-2 verslagen door Devon Petersen en Vernon Bouwers.

Allez La France!
De grootste verrassing van de avond werd de nederlaag van de 8 geplaatste Noord-Ierland tegen Frankrijk. Daryl Gurney en Brendan Dolan verloren verdiend met 4-1 van Jacques Labre en Thibault Tricole, die nu goede kansen hebben om de laatste 16 te bereiken.

Deense Reus
De wedstrijd van de avond ging tussen Oostenrijk en Denemarken. Denemarken verraste het geplaatste land door met 4-2 te winnen, waarbij beide landen een gemiddelde van 90+ noteerde. Dit kwam bij de Denen voornamelijk door een geweldig debuut van Benjamin Drue Reus, hij eindigde op een individueel gemiddelde van 114,7. België had ook weinig problemen met hun tegenstander, Finland werd met 4-0 verslagen. De chemie tussen Huybrechts en Van den Bergh was er echter totaal niet, ze gunden elkaar geen blik waardig. Bij Viaplay liet Van der Voort weten dat de twee ruzie hebben en niet meer met elkaar spreken.

Gastland Duitsland liet zien hoe het wél moest. Gabriel Clemens en Martin Schindler waren een geöliede machine en lieten geen leg toe aan Hong Kong (4-0). Duitsland underdog voor de eindwinst? Guyana was 1 van de 4 debutanten op de nieuwe editie van de World Cup. Met Sudesh Fitzgerald – die 10 maanden geleden nog in coma lag na een zwaar auto-ongeluk – stond een bijzonder verhaal op het podium. Toch wonnen de titelverdedigers Australië zonder moeite (4-0). Nieuw Zeeland begon goed, maar zag het geplaatste Letland alsnog een belangrijke overwinning pakken (4-2).

Uitslagen PDC World Cup of Darts dag 1

Italië 4-3 Zwitserland (16)
Polen (11) 4-3 Portugal
Tsjechië (13) 4-2 Singapore
Zuid-Afrika 4-2 Spanje (14)
Ierland (9) 4-1 Thailand
Frankrijk 4-1 Noord-Ierland (8)
België (5) 4-0 Finland
Canada (12) 4-2 India
Denemarken 4-2 Oostenrijk (10)
Duitsland (6) 4-0 Hongkong
Australië (7) 4-0 Guyana
Letland (15) 4-2 Nieuw-Zeeland

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

World Cup of Darts: Frankrijk verslaat Noord-Ierland, Denemarken maakt indruk