Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Stefan Bellmont

Zwitserse geschiedenis in Hildesheim, Williams blijft winnen

Dit weekend staan er weer 5 Challenge Tour-toernooien op het programma. In Hildesheim strijden rond de 200 spelers om de titels en om WK-tickets. Scott Williams en Stefan Bellmont. waren succesvol op dag één.

Challenge Tour 6

Rond 10:00 uur Nederlandse tijd begonnen 197 spelers, waaronder tientallen Nederlanders, aan het zesde toernooi van de Challenge Tour. Veel verschillende nationaliteiten waren er aanwezig. Zo wisten er spelers uit negen verschillende landen de laatste 16 te bereiken, waaronder Portugal en Canada.

Uiteindelijk bleven er twee Engelsen over, koploper Scott Williams en WDF WK-deelnemer Scott Marsh. Williams bereikte zijn derde finale van het jaar door af te rekenen met Steffen Siepmann (5-4), Marvin Koch (5-3), Shaun Thompson (5-4), Jamie Lewis (5-0), Kevin Blomme (5-3), Kenny Neyens (5-1) en Peter Jacques (5-1). Marsh was vrijdagmiddag te sterk voor Stephan Griese (5-4), Simeon Heinz (5-1), Lukas Wenig (5-4), Chris Landman (5-3), Shaun Narain (5-2), Michael Flynn (5-3) en Nathan Girvan (5-4).

Scott Williams begon scherp aan de finale en deed dat met een 14- en 15-darter in de eerste twee legs. In de derde leg Williams 4 pijlen op de dubbel voor een 3-0 voorsprong, waarna Scott Marsh met een 16-darter meteen terugbrak. Een leg later miste Marsh meerdere pijlen op de dubbel. Hierdoor kon Williams opnieuw breaken en kwam met een 12-darter op matchpoint; 4-1. Toch gaf ‘Marshy’ niet zo maar op. Met drie 15-darters op een rij en 4 matchdarts van Williams was de spanning helemaal terug in de partij; 4-3. Uiteindelijk bleef het daar wel bij, Williams bleef erg rustig in zijn eigen leg en pakte via dubbel 8 zijn derde titel van het jaar.

Scott Williams: 94,28 / 42%
Scott Marsh: 92,35 / 33%

Challenge Tour 7

Rond 14:00 uur Nederlandse tijd begonnen dezelfde 197 spelers aan het tweede toernooi van de dag. Het werd geen succesvol toernooi voor Scott Williams, hij verloor in de tweede ronde met 5-2 van Franz Rötzsch. Lee Evans en Scott Marsh wisten wel te profiteren, maar verloren bij de laatste 32 en laatste 16. Nathan Girvan, Michael Flynn en Kenny Neyens wisten hun goede vorm van het eerste toernooi wel door te zetten. Allemaal wisten ze de kwartfinales te bereiken.

Na een lange dag stonden rond 20:15 uur Karel Sedlacek en Stefan Bellmont tegenover elkaar in de finale. Sedlacek, die al een ruime tijd erg goed staat te gooien, versloeg op weg naar de finale Patrick van den Boogaard (5-1), Francois Schweyen (5-0), Geoffrey Murray (5-2), Pete Burgoyne (5-2), Jelle Klaasen (5-3), Jeremy van der Winkel (5-2) en Sebastian Bialecki (5-1). Bellmont werd de allereerste Zwitser in een finale van de Challenge Tour. Bellmont deed dit ten koste van Markus Kessler (5-0), Alex Flohr (5-3), Jesus Noguera (5-2), Michal Smejda (5-4), Steffen Siepmann (5-1), Toni Alcinas (5-1) en Nathan Girvan (5-4).

Bellmont begon de finale, maar zag Sedlacek meteen break in 12 darts en zijn eigen leg houden via dubbel 10. Vervolgens kwam Bellmont in 17 darts ook op het scorebord. In de vierde leg miste Sedlacek 5 pijlen op de dubbel, waardoor Bellmont met een 110-finish terug brak naar 2-2. Een leg later had de Zwitser ‘double-trouble’ en brak Sedlacek opnieuw. De Tsjech wist de break ook te verzilveren, in 16 darts kwam hij op matchpoint; 4-2! Toch gaf Bellmont niet op. Met een 12-darter hield hij zijn eigen leg, voordat hij met een 80-finish terug brak naar 4-4. Een beslissende leg zou beslissing geven wie zijn eerste Challenge Tour zou pakken! In de negende leg kregen beide heren matchdarts, maar was het uiteindelijk Bellmont die via tops de dag eindigde op een hoogtepunt!

Stefan Bellmont: 87,94 / 31%
Karel Sedlacek: 87,87 / 24%

Nederlanders

De Nederlanders kenden een goede eerste dag in Hildesheim. Jeremy van der Winkel kende het meeste succes door twee keer een kwartfinale te behalen. Tijdens Challenge Tour 6 wisten ook Maikel Verberk en Jelle Klaasen een goed resultaat te boeken, allebei verloren ze bij de laatste 16. Klaasen deed hetzelfde een toernooi later. Wesley Plaisier won op Challenge Tour 7 knap van Matthew Edgar, maar moest bij de laatste 16 zich erkennen in Nathan Girvan.

Order of Merit

Na 7 toernooien heeft Scott Williams een enorme voorsprong op de nummer twee Jim McEwan (die dit weekend niet speelt), namelijk 3150 pond. De beste Nederlander op dit moment is Jeremy van der Winkel op een vijftiende plaats. Na 24 Challenge Tours kwalificeren de nummers één en twee van de ranking zich voor het WK en pakken daarnaast ook een tourkaart voor minimaal twee jaar. Daarnaast zullen de spelers aan de top van de ranking mee gaan doen aan een aantal Pro Tours, als er aantal tourkaarthouders zich afmelden.

  1. Scott Williams 6050
  2. Jim McEwan 2900
  3. Stu Wilson 2100
  4. Lee Evans 2050
  5. Stefan Bellmont 2000
  6. Steve Haggerty 2000
  7. Karel Sedlacek 1800
  8. Scott Marsh 1750
Image courtesy of FOTO: Swiss & Helvetia Open Darts
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *