Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Andy Baetens - WDF World Championship 2023

Andy Baetens als eerste Belg ooit naar Lakeside-finale

Andy Baetens is de eerste Belg ooit die de finale heeft gehaald van Lakeside. Baetens was in de halve finales met 5-2 te sterk voor de Zweed Dennis Nilsson. Lees hier meer.

In de beginfase van de halve finale kon Dennis Nilsson nog prima in de buurt blijven van Andy Baetens. Dit kwam ook mede door wat missers op de dubbels van de Belg. Zo gingen de eerste en de derde set met 3-2 naar de Zweed, terwijl Baetens zijn eigen sets eenvoudig won met 3-0.

Na een korte onderbreking bij een tussenstand van 2-2, ging de turbo aan bij ‘The Beast’. In de vijfde set gunde hij Nilsson geen enkele pijl op de dubbel in zijn eigen sets. Met legs in 14, 15 en 11 pijlen pakte Baetens de set af van Nilsson en had zo voor het eerst de voorsprong te pakken. Dit goede gevoel nam hij vervolgens ook mee in zijn eigen set. Met een 125-finish hield hij zijn eigen leg en volgde dit op met een 16-darter op zijn achtste leg op een rij te winnen. Deze reeks gewonnen legs stopte in leg 3 waarin Nilsson een 14-darter produceerde om terug te breaken. Lang kon ‘Strongman’ niet genieten van de breaken, want met een 15-darter maakte Baetens er 4-2 van in sets.

In de zevende set gingen de eerste vier legs met de darts mee. In de derde leg begon Nilsson met twee maximale scores. Triple 20 werd vervolgens geraakt, maar uiteindelijk ging de perfecte leg mis op de triple 15. Nilsson hield in 13 darts wel zijn eigen leg, gevolgd door een 16-darter van Baetens. In de vijfde leg kreeg Nilsson één pijl om de set te houden, maar die werd gemist. Nadat de single één voor dubbel 8 ook niet werd geraakt, maar een 18, wist Baetens dubbel 10 te gooien om zich zo als eerste Belg ooit te plaatsen voor een WK-finale!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Andy Baetens: 94,39 / 38%
Dennis Nilsson: 86,42 / 27%

Image courtesy of FOTO: Chris Sargeant (Tip Top Pics)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *