Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Aileen de Graaf - WDF World Championship 2023

Drie keer is scheepsrecht: De Graaf naar Lakeside-finale

Aileen de Graaf is de tweede dame uit Nederland die de finale heeft gehaald van Lakeside! Na Francis Hoenselaar is Aileen de Graaf er zaterdagmiddag in geslaagd om de finale te bereiken. In vier sets versloeg ze Lisa Ashton met 3-1 in sets.

De eerste halve finale bij de dames ging tussen de nummer 2 en 3 geplaatste Aileen de Graaf en Lisa Ashton. Voor De Graaf was het haar derde halve finale op Lakeside na zeges op Nicole Regnaud (2-1) en Lorraine Winstanley (2-0). Ashton had twee keer en 2-1 overwinning nodig tegen Priscilla Steenbergen en Kirsty Hutchinson.

De Graaf mocht haar derde Lakeside halve finale beginnen en deed dat beter dan Ashton. Met een 19-darter hield ze haar eigen leg, waarna ze met een knappe 105-finish Ashton wist te breaken. De Graaf volgde dit op met een matige eigen leg, waardoor Ashton met een 72-finish meteen terug brak. De Engelse kreeg vervolgens ook één pijl op dubbel 16 om er 2-2 van te maken, maar die werd gemist. De Graaf bleef koel en raakte tops om de eerste set naar haar toe te trekken.

In de tweede set was het Ashton die er een tandje bij deed, met een 16-darter en een 76-finish kwam de Engelse op een 2-0 voorsprong. In de derde leg brak De Graaf wel meteen terug, maar kon vervolgens niet haar eigen leg behouden. Dankzij een 106-finish won Ashton de tweede set met 3-1 en gingen de dames pauzeren met een 1-1 tussenstand.

Na een korte pauze wist Ashton meteen De Graaf te breaken, maar leverde deze break een leg later meteen weer in. Met een 17-darter brak de Nederlandse terug, waarna via dubbel 8 haar eigen leg hield om op 2-1 te komen. Ashton had in 18 pijlen genoeg om haar eigen leg te houden en zo een vijfde leg af te dwingen. In de beslissende vijfde leg kregen beide dames meerdere setdarts. Na zes gemiste setdarts van Ashton, raakte De Graaf dubbel 10 om zo op een 2-1 voorsprong in sets te komen.

Deze klap kwam hard aan bij ‘The Lancashire Rose’, want ze begon set 4 met twee matige scores (17 en 22). Hiervan wist De Graaf optimaal van te profiteren, ze brak Ashton in 17 darts en volgde dit op met een 16-darter in haar eigen leg om op matchpoint te komen. In de derde leg kreeg Ashton één kans om in het toernooi te blijven, maar 79 werd gemist op tops. De Graaf greep haar kans en bereikte met nog een 16-darter voor het eerst de finale van Lakeside! Viervoudig Lakeside-kampioen Lisa Ashton wordt met 3-1 (3-1,1-3,3-2,3-0) in sets verslagen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Aileen de Graaf: 77,04 / 21%
Lisa Ashton: 74,17 / 36%

Image courtesy of FOTO: Chris Sargeant (Tip Top Pics)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *