Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Callan Rydz - German Darts Grand Prix 2023

Callan Rydz verrast en wint na mindere periode PC-titel in Barnsley

Callan Rydz heeft zaterdagmiddag in Barnsley Players Championship 19 op zijn naam geschreven. Na een mindere periode kwam de Engelsman met een nieuwe worp en andere pijlen aan de oche, wat uiteindelijk hielp om zijn derde Players Championship-titel te pakken. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

Players Championship 19 begon met 120 tourkaarthouders en 8 Challenge Tour-spelers. Al vroeg moesten we afscheid nemen van een aantal hooggeplaatste spelers. Zo verloren Gerwyn Price, Josh Rock, Luke Humphries, Jonny Clayton, Daryl Gurney, Martin Schindler, Stephen Bunting en Gary Anderson allemaal in de eerste ronde. De conclusie was al snel dat er veel verrassingen zouden vallen in Barnsley.

Nadat Michael Smith, Damon Heta, Michael van Gerwen en Danny Noppert in de tweede ronde verloren lag het toernooi open voor veel ongeplaatste spelers. Één van die spelers was Cameron Menzies. De Schot wist de kwartfinales te halen door in drie van zijn vier wedstrijden een 100+ gemiddelde te noteren, waaronder 114 tegen Rob Cross. In de kwartfinales bleek James Wade uiteindelijk te sterk te zijn.

Voor Joyce zat er geen twee finale van het jaar in, Dave Chisnall was ruim met 7-2 te sterk. De Engelsman was eerder ook al verantwoordelijk van uitschakeling van onder meer Andrew Gilding (6-4) en Joe Cullen (6-2). Rydz kende een iets mindere periode begin dit jaar en besloot daarom ook een aantal toernooien over te slaan. Vandaag kwam hij met een andere worp en andere pijlen voor de dag en liet zijn klasse weer zien. Met overwinningen op o.a. Gabriel Clemens (6-4), Peter Wright (6-2), Ross Smith (6-4) en James Wade (7-4) bereikte hij weer eens een finale.

Finale

De eerste drie legs gingen met de darts mee. In de vierde leg plaatste Rydz de eerste break van de finale, met een 118-darter werd het 3-1. Daarna wist ‘The Riot’ ook zijn eigen leg te houden in 18 pijlen, waardoor hij op een 4-1 voorsprong kwam. Daarna gingen er vijf legs met de darts mee, waardoor er een tussenstand van 6-4 op het scorebord stond in het voordeel van Rydz. Chisnall won zijn legs in twee keer 15 pijlen en één keer 17 darts, terwijl Rydz ondertussen nog een 96-finish had geproduceerde. In leg 11 brak Chisnall met een belangrijke 65-finish terug, maar kon de break vervolgens niet verzilveren. In leg 12 kreeg Chisnall twee pijlen op tops om er 6-6 van te maken, maar miste. Rydz bleef koel en kwam via dubbel 4 op matchpoint; 7-5. Een leg later zorgde ‘Chizzy’ voor de derde break op een rij, nadat hij met een 100-finish met twee keer tops er 7-6 van maakte. Een hele knappe 73-finish zorgde ervoor dat Chisnall ook zijn eigen leg hield en zo een beslissende leg afdwong, die Rydz mocht beginnen. Chisnall begon de vijftiende leg met een maximale score, maar kon dat niet opvolgen. Rydz pakte het initiatief en trok met een 75-finish de finale alsnog naar zich toe en schrijft daarmee zijn derde Players Championship-titel op zijn naam.

Callan Rydz: 91,90 / 47%
Dave Chisnall: 92,51 / 39%

Nederlanders

Gian van Veen en Kevin Doets waren de beste Nederlanders van de dag door de laatste 16 te bereiken. Daarin bleek Cameron Menzies (6-5) en Brendan Dolan (6-2) te sterk te zien. Vijf Nederlanders bereikten de bordfinale (laatste 32) maar moest zich erkennen in hun tegenstander; Danny van Trijp, Raymond van Barneveld, Jimmy Hendriks, Berry van Peer en Martijn Kleermaker. Vincent van der Voort wist in zijn eerste ronde een 9-darter te gooien, maar won de wedstrijd niet. De Pool Radek Szaganski won een beslissende elfde leg.

Uitslagen

Kwartfinales
Dave Chisnall 6-2 Joe Cullen
Ryan Joyce 6-5 Brendan Dolan
Callan Rydz 6-4 Ross Smith
James Wade 6-4 Cameron Menzies

Halve finales
Dave Chisnall 7-2 Ryan Joyce
Callan Rydz 7-4 James Wade

Finale
Callan Rydz 8-7 Dave Chisnall

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *