Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Chris Landman - WDF World Championship 2023

Chris Landman blikt terug op verloren Lakeside-finale: ‘Ik mocht weinig missen, dat deed ik uiteindelijk te veel’

Chris Landman bereikte begin december als eerste Nederlander sinds Christian Kist in 2012 de finale van Lakeside. Echter was daarin de Belg Andy Baetens met ruime cijfers te sterk; 6-1. Tijdens de ADC Benelux Masters sprak Darts Actueel met Landman. Lees hier meer.

Chris Landman wist hele toernooi tot de halve finale niet zijn normale niveau te vinden. Gewonnen werd er wel. David Kirwan (3-0), Thomas Junghans (3-2) en Neil Duff (4-3) werden allemaal verslagen. In de halve finale speelde hij naar eigen zeggen zijn beste wedstrijd van het toernooi, zo liet hij weten aan Darts Actueel-verslaggever Mike Hooiveld. “De partij tegen Jelle (Klaasen red.) was wel één van de beste partijen die ik heb gespeeld. Daarvoor was het ook niet verkeerd, maar het waren geen beste partijen. Tegen Neil Duff was het een hele spannende partij, maar niet echt geweldig van beide kanten. Desondanks bleef het spannend tot het laatste moment. Dat ik die pakte, was al heel mooi. Tegen Jelle was eindelijk een keer een fijne partij waarin het ook lekker viel.”

Landman wist dat het in de finale een lastig verhaal ging worden, aangezien zijn Belgische tegenstander de hele week al erg constant had gespeeld terwijl Landman dat niet had gedaan. Toch ging ‘The Coutryman’ met vol goede moed de finale in. Echter lieten zijn dubbels hem in de steek.

Landman besefte dat het een lastige finale zou worden, gezien zijn Belgische tegenstander de hele week al zeer constant speelde, iets wat Landman niet had gedaan. Desondanks ging ‘The Countryman’ vol goede moed de finale in. Helaas lieten zijn dubbels hem in de steek.

“Ik ben de finale ingegaan met dezelfde instelling als bij al mijn andere wedstrijden. Als ik zo gooide als tegen Jelle dan had ik wel kans om te winnen. Andy (Baetens red.) was de hele week al heel erg constant, steeds rond de 93 à 94 gemiddeld. Je weet dat je bijna geen fouten kunt maken. In het begin vielen de dubbels gewoon niet, en als je mist en hij raakt wel, dan weet je dat het een lastig verhaal wordt. Op een gegeven moment zat ik lekker in mijn spel, had ik een goede leg, maar miste ik weer een paar dubbels en dat werd meteen afgestraft.”

Chris Landman is nu hard aan het werken om klaar te zijn voor Q-School in januari. Zo speelde hij 17 december de eerste editie van de ADC Benelux Masters. Met goed spel bereikte hij de kwartfinales, waarin Wesley Plaisier met een whitewash (5-0) te sterk was. Er is nog werk aan de winkel voor de Nederlander, maar hoop dit jaar toch echt die tourkaart veilig te stellen.

Chris Landman werkt momenteel hard om zich voor te bereiden op Q-School in januari. Zo nam hij op 17 december deel aan de eerste editie van de ADC Benelux Masters in Ooltgensplaat. Met sterk spel bereikte hij de kwartfinales, waarin hij uiteindelijk met een whitewash (5-0) werd verslagen door Wesley Plaisier. Er is nog ruimte voor verbetering voor de Nederlander, maar hij hoopt dit jaar toch echt die felbegeerde tourkaart te bemachtigen.

“We gaan natuurlijk weer naar Q-School en hopen dat ik dit keer een tourkaart pak. Als ik het haal kan ik mooi met Richard (Veenstra red.) mee op stap, dat zijn ook mooie dingen die je dan meemaakt. We kunnen het goed met elkaar vinden, dus kunnen we lekker samen te darten.”

Bekijk hieronder het complete interview.

Image courtesy of FOTO: Chris Sargeant (Tip Top Pics)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Chris Landman blikt terug op verloren Lakeside-finale: ‘Ik mocht weinig missen, dat deed ik uiteindelijk te veel’