Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Colin Lloyd - Zwaantje Masters 2023

Colin Lloyd sluit deelname World Seniors Tour uit: ‘Mijn beste dagen zijn voorbij’

De World Seniors Tour wordt populairder en populairder. Een naam die we nog niet gezien hebben op de tour in Colin Lloyd. Tijdens het Zwaantje Masters sprak Darts Actueel met ‘Jaws’.

De World Seniors Tour begon in 2022 met een eerste editie van het WK. Op het moment staan er vier majors op de kalender; het WK, de World Masters, de Champion of Champions en de World Matchplay. Dartlegendes als Phil Taylor, John Lowe, Bob Anderson, Martin Adams, John Part, Robert Thornton, Keith Deller, Peter Manley, Chris Mason, Co Stompé en Roland Scholten hebben allemaal de leeftijd van 50+ inmiddels bereikt en hebben al meerdere pogingen gedaan om één van de majors op hun naam te schrijven.

Interesse?

Toch zijn er ook een aantal spelers waar we niet van gehoord hebben of ze geïnteresserd zijn om de tour te gaan spelen, één daarvan in Colin Lloyd. De Engelsman is de 50 jaar gepasseerd en komt in aanmerking om de tour af te gaan. Tijdens het Zwaantje Masters, waar hij actief was al deelnemer van het toernooi, vroeg Darts Actueel-verslaggever Mike Hooiveld erna.

“Nee, ik ben er simpelweg niet in geïnteresseerd. Ik heb mijn tijd gehad, mijn beste dagen zijn voorbij. Het is geweldig om hier te zijn, het is een geweldig toernooi en ik heb het enorm naar mijn zin. Tot nu toe heb ik twee keer met 4-0 gewonnen, het zal nu waarschijnlijk alleen maar minder worden. Ik ben erg blij met wat ik nu doe.”

Eerste toernooi

Zoals gezegd deed Lloyd op zaterdag 19 september mee aan het Zwaantje Masters. Met drie 4-0 overwinningen en nederlagen tegen Carlo van Peer (4-3) en Jimmy van Schie (4-2) eindigde ‘Jaws’ als tweede in zijn groep en trof hij zijn goede vriend Steve Beaton bij de laatste 16. Meer zat er niet in, Beaton won met 5-0. Voor de camera van Darts Actueel liet Lloyd weten dat dit zijn eerste echte toernooi sinds lange tijd was.

“Het is mijn eerste echte toernooi in misschien tien jaar. Ik doe nu alleen nog maar demostratietoernooien en ik werk voor Sky Sports voor de TV-toernooien. Ik ga niet liegen, het is soms wel een beetje zwaar.”

Aankomend weekend staat van 2 t/m 3 september de World Seniors Matchplay op het programma, waarbij Thornton zien titel hoopt te verdedigen. Echter krijgt hij tegenstand van o.a. Leonard Gates, John Henderson, Phil Taylor, Glen Durrant, Kevin Painter en Scott Mitchell.

Bekijk hieronder het complete interview terug.

Image courtesy of FOTO: Wouter Bijnen / Zwaantje Masters
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Colin Lloyd sluit deelname World Seniors Tour uit: ‘Mijn beste dagen zijn voorbij’