Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Jansen

Debutant Danny Jansen wint in beslissende set op WK

Als tweede wedstrijd van de middag mocht de Nederlandse Danny ‘The Mullet’ Jansen gaan aantreden. Hij nam het op tegen Paolo Nebrida uit de Filipijnen. Uit deze strijd kwam Jansen als beste en won met 3-2 in sets.

Set 1

Nebrida mocht deze wedstrijd beginnen en dit deed hij goed. Hij gooide een 14-darter om zijn eigen leg te houden. Dit beantwoordde Jansen met een prima leg die hij checkte door een 72-finish. Het werd 1-1 in legs. Nebrida gooide de eerste 180 van de wedstrijd in zijn eigen leg. Wat begon als een mooie leg, eindigde minder mooi. Nebrida mist een 161-finish maar liet 32 staan. Hierna miste de man uit de Filipijnen wel 12 darts om de leg te pakken. Uiteindelijk checkte de Nederlander op ‘mad house’ om deze leg te stelen. Hier kwam hij voor het eerst deze partij op voorsprong. Om 3-1 te maken en de eerste set te pakken, checkte Jansen dubbel 16, na eerdere gemiste pijlen op tops. Het werd 1-0 in sets voor ‘The Mullet’.

Set 2

Deze set mocht Jansen beginnen, maar meteen kwam Nebrida eroverheen met een 180. Dit was een ijzersterke leg van Nebrida en hij brak Jansen meteen met een 12-darter door 100 te checken op dubbel 10. De Nederlander wist meteen terug te breken door een 13-darter te gooien. Het werd 1-1 in legs. Deze break verzilverde Jansen door opnieuw een goede leg te gooien. Hij stond na 12 darts op 51 en hield zijn eigen leg dus met een 14-darter. De man uit de Filippijnen daagde Jansen nog uit tot een beslissende leg, omdat hij zijn eigen leg wist te houden. Nadat Jansen op 2-1 al een pijl heeft gehad voor de set, kreeg hij er nog meer in de laatste leg. Nebrida mist 4 darts om de beslissende leg te stelen, maar uiteindelijk was het toch de Nederlander die met dubbel 16 zijn eigen leg hield. Het werd 3-2 voor ‘The Mullet’ en daarmee ging dus ook de tweede set naar de Nederlander.

Set 3

Deze set werd begonnen door Nebrida. Hij hield zijn eigen leg, maar niet met gemak. Jansen miste 2 darts op tops, waarna de man uit de Filippijnen dubbel 10 checkte. Jansen wist het wel gelijk te maken, door dubbel 2 te checken. Opnieuw kreeg Jansen kansen in de leg van de tegenstander, maar miste vier darts voor de voorsprong. Nebrida wist wel dubbel 5 te checken voor een voorsprong 2-1 in legs. Dit wist de Nederlander wel snel goed te maken, door 18 uit te gooien na een gemiste 121-finish. Het werd 2-2 en opnieuw een beslissende leg. Jansen miste 146 op dubbel 16 voor de wedstrijd, waarna Nebrida 64 niet wist uit te gooien. Toch kon ‘The Mullet’ de wedstrijd nog niet over de streep trekken en miste drie darts voor de wedstrijd. Toen checkte Nebrida wel en werd het 3-2 voor de man uit de Filipijnen. Het werd 2-1 in sets.

Set 4

Opnieuw een leg die Jansen mocht beginnen. Toch was Nebrida erg overtuigend in deze set, die hij met 3-0 wist te pakken. In de eerste leg checkte hij 81, toen Jansen niet op een finish stond. In de leg erna verzilverde hij zijn break door opnieuw gemakkelijk zijn leg te houden. Het werd snel 2-0 in legs. Voor de set moest Nebrida de Nederlander opnieuw breken. Dit deed hij vrij gemakkelijk. Eerste miste Nebrida een 140-finish op dubbel 10, maar Jansen gooide 98 niet uit. Hierna checkte de man uit de Filipijnen wel de 10 die hij nog over had. Het werd een snelle set die met 3-0 gewonnen werd door Nebrida. Het werd weer volledig gelijk en stond 2-2 in sets.

Set 5

De beslissende set. Het was net of Jansen wist; ‘Het is nu of nooit’. Hij ging beter gooien en pakte de kansen op de goede momenten. In de eerste leg wist hij Nebrida te breken door 60 te checken, zonder dat Nebrida kans kreeg op een dubbel. In de leg hierna hield Jansen zijn eigen leg door een goede leg te gooien. Hij zette 210 weg op dubbel 18, die hij in de beurt hierna wist te checken. In de laatste leg zette Nebrida hem van 108 naar 8, maar eerst kreeg de Nederlander kans op 160. Deze gooide hij niet uit, maar hij liet 79 staan. Nebrida miste drie pijlen op dubbel 4, waarna Jansen nog een kans kreeg. Hij miste opnieuw twee matchdarts, ditmaal op dubbel 11. Nebrida kon dubbel 1 niet uitgooien, dus het was aan de Nederlander om deze leg af te maken. Dit deed hij met 1 pijl op dubbel 11. Danny Jansen wist op zijn debuut te winnen van Paolo Nebrida met 3-2 in sets (3-1,3-2,2-3,0-3,3-0).

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Danny Jansen: 83.42/22.9%
Paolo Nebrida: 82.75/22.5%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *