Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gerwyn Price - New Zealand Darts Masters 2022

Eindelijk raak: eerste World Series-titel voor Gerwyn Price

Gerwyn Price heeft in Nieuw-Zeeland zijn eerste World Series-titel gewonnen. In de finale was hij te sterk voor zijn landgenoot Jonny Clayton: 8-4.

De World Series ‘Down Under’ komen traditioneel ten einde in Nieuw Zeeland. Dit jaar koos de PDC voor Hamilton als locatie, en de lokale spelers hoopten het publiek hier een mooi showtje te geven. Heel goed lukte dit niet: slechts één van de acht ‘lokale’ spelers wist zijn wedstrijd te winnen. Kayden Milne mocht zijn TV-debuut maken tegen Fallon Sherrock en luisterde dit op met een overwinning. Sherrock stond nog met 5-3 voor, kreeg één matchdart, maar droop uiteindelijk toch weer af. Gordon Mathers was ook dicht bij een stunt, maar ‘GG’ redde het dit keer net niet. Hij miste één matchdart tegen James Wade, waarna de Engelsman alsnog de zege greep.

De overige zes genodigden kenden weinig problemen op dag één. Cullen kende weinig moeite met Heta, wat voorafgaand wel een moeilijke loting leek (6-2). Michael van Gerwen rekende snel af met Bernie Smith (6-3), terwijl Dimitri van den Bergh met een goede spurt te sterk was voor Simon Whitlock.

Van Gerwen komt tekort tegen Clayton

Van Gerwen en Clayton, de winnaars van de eerste twee toernooien ‘Down Under’, troffen elkaar al in de kwartfinale. Clayton bleek de sterkste: de Welshman noteerde een gemiddelde van 98.32 tegenover de 92,55 van Van Gerwen. Van den Bergh rekende in een matige pot af met Cullen, waarna Price te sterk was voor Wade. Kayden Milne kon niet voor nog een verrassing zorgen tegen Michael Smith: ‘Bully Boy’ was met 6-0 te sterk.

Uiteindelijk zouden de Nieuw-Zeelandse fans getrakteerd worden op een Welshe finale. Van den Bergh kon zijn spel niet veel verbeteren ten opzichte van de kwartfinale, waardoor hij niet in de buurt kwam van Price. Clayton volgde het voorbeeld van zijn landgenoot: ‘The Ferret’ kwam niet tot zijn topspel, maar omdat Smith dit ook niet deed won hij alsnog met 7-5.

Eindelijk winst voor Price

Voor Price was dit weer een nieuwe kans om dan eindelijk die titel op de World Series te grijpen. Met een 19-darter begon hij twijfelachtig, waarna Clayton een 110-finish gooide om gelijk te maken. Clayton leek beter in de wedstrijd te zitten en kwam zelfs op een 4-2 voorsprong, maar vanaf hier draaide de wedstrijd in de richting van Price. Zes legs op rij leverden hem dan eindelijk die felbegeerde titel op. De Welshman kan zo met een gerust gevoel nog even op vakantie, voordat volgende week de European Tour weer begint.

Gerwyn Price: 93.15 / 28.6%
Jonny Clayton: 96.31 / 28.6%

Uitslagen

Laatste 16
Dimitri van den Bergh 6-4 Simon Whitlock
Joe Cullen 6-2 Damon Heta
James Wade 6-5 Gordon Mathers
Gerwyn Price 6-3 Ben Robb
Michael van Gerwen 6-3 Bernie Smith
Jonny Clayton 6-1 Mal Cuming
Michael Smith 6-3 Warren Parry
Kayden Milne 6-5 Fallon Sherrock

Kwartfinales
Dimitri van den Bergh 6-5 Joe Cullen
Gerwyn Price 6-2 James Wade
Jonny Clayton 6-3 Michael van Gerwen
Michael Smith 6-0 Kayden Milne

Halve Finales
Gerwyn Price 7-4 Dimitri van den Bergh
Jonny Clayton 7-5 Michael Smith

Finale
Gerwyn Price 8-4 Jonny Clayton

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *