Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Jose Justicia voor tweede keer naar PDC WK

De Spanjaard Jose Justicia heeft zaterdag in Avilla de Zuid-West Europese Qualifier gewonnen voor het PDC WK. In de finale was hij ijzersterk op de finishes, wat ten koste ging van Thibault Tricole. Lees hier meer.

Zaterdag werd in het Spaanse Avilla de Zuid-West Europese Qualifier voor het PDC WK georganiseerd met in totaal 70 deelnemers. Naast de twee PDC-tourkaarthouders uit deze regio (Jose Justicia en Tony Martinez) waren ook Toni Alcinas, Thibault Tricole en Jesus Noguera aanwezig om te strijden voor een ticket voor het WK. Cristo Reyes had zich ook opgegeven, maar besloot op het laatste moment toch niet te spelen.

In de eerste ronde stond er meteen een kraker op het programma, Thibault Tricole tegen Antonio Alcinas. Tricole bleek de beste te zijn en versloeg de voormalig PDC-tourkaarthouder met 6-2. De eerste grote verrassingen werden geproduceerd bij de laatste 16. Jesus Noguera verloor in een beslissende leg van Ricardo Perez, terwijl Tony Martinez met 6-4 onderuit ging tegen Victor Otero.

De Fransman Thibault Tricole, die dit jaar enorm aan de weg aan het timmeren is, trof in de kwartfinales Juan Rodriguez Bernabe. De Spanjaard won vorig jaar het kwalificatietoernooi door Noguera, Justicia en Alcinas op een rij te verslaan. Tegen Tricole nam hij een 4-2 voorsprong, maar uiteindelijk was het ‘The French Touch’ die in een beslissende leg de halve finale bereikte. Daarin werd het Spaanse talent Jaime Nuñez met 6-3 aan de kant gezet. Aan de andere kant van het schema bereikt Jose Justicia vrij eenvoudig de finale. Hij versloeg Angel Martin met 6-2 in de kwartfinales en was daarna in de halve finales met 6-3 te sterk voor Salva Cabrera.

Justicia schoot uit de startblokken in de finale, met finishes van o.a. 135 en 161 nam de Spanjaard een 4-0 voorsprong. In de vijfde leg kwam Tricole op het scorebord door een 12-darter te produceren. Justicia antwoordde meteen, met een 136-finish in 12 darts kwam hij op matchpoint; 5-1. De resterende legs werden ook gewonnen door de speler die hem begon. ‘The Joker’ verzekerde zich met een 87-finish van zijn tweede deelname voor het PDC WK.

Uitslagen

Kwartfinales
Jose Justicia 6-2 Angel Martin
Salva Cabrera 6-3 Victor Otero
Jaime Nuñez 6-3 Ricardo Perez
Thibault Tricole 6-5 Juan Rodriguez Bernabe

Halve finales
Jose Justicia 6-3 Salva Cabrera
Thibault Tricole 6-3 Jaime Nuñez

Finale
Jose Justicia 6-2 Thibault Tricole

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *