Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Keegan Brown verrast: eerste titel in zeven jaar

Keegan Brown heeft voor het eerst in zeven jaar een titel gewonnen bij de PDC. ‘The Needle’ versloeg Nathan Aspinall in een spannende finale: 8-7.

Hoe verging de dag?

Op de dinsdag stonden er acht geplaatste spelers in de kwartfinale, op de woensdag was dit totaal anders. De chaos begon al in ronde één: Luke Humphries verloor van Karel Sedlacek (6-4), waarna er nog 17 geplaatste spelers uitvlogen. Ook Raymond van Barneveld ging onderuit. ‘RVB’ miste matchdarts tegen Max Hopp, waarna hij verloor en zijn teleurstellende week een vervolg kreeg.

Nadat ook Gerwyn Price het toernooi in de tweede ronde verliet (Ross Montgomery was verrassend met 6-5 te sterk) lag het toernooi helemaal open. Alan Soutar en Shaun Wilkinson waren twee van de spelers die hiervan profiteerden, de kwartfinale was voor hen pas het eindstation. Peter Wright en Nathan Aspinall waren de grote uitzonderingen. Wright speelde solide, al had hij wel al matchdarts overleefd in zijn eerste wedstrijd tegen Lee Evans. Hij versloeg later ook nog Michael Smith, die eerder op de dag een gemiddelde van 113.54 had genoteerd.

Toch wist de Schot niet de finale te halen. Keegan Brown wist het beste in zichzelf naar boven te halen en met een gemiddelde van 101.86 was hij te sterk voor ‘Snakebite’. De Engelsman had over geluk in zijn loting gedurende de dag niet te klagen: na een zege op José de Sousa (6-2) versloeg hij drie keer een ongeplaatste speler op rij: Darren Webster (6-3), Luc Peters (6-2) en Danny Baggish (6-2). Chris Dobey was in de kwartfinale het slachtoffer (6-4). Nathan Aspinall werd in de finale zijn tegenstander, al ontsnapte ‘The Asp’ tegen Ted Evetts. ‘Super Ted’ miste vier matchdarts na 5-1 voor te hebben gestaan, waardoor Aspinall toch nog de finale haalde. Ook hij kreeg het niet al te lastig gedurende de dag: Andrew Gilding was de enige geplaatste speler die hij trof (6-4).

Finale

Nathan Aspinall won gisteren nog een titel, voor Keegan Brown was het alweer zeven jaar geleden. ‘The Needle’ heeft tijdens de corona-pandemie een moeilijke tijd gehad en lijkt nu weer op de weg terug, getuige deze finaleplek. Met legs in 12 en 14 pijlen startte hij ook sterk. Aspinall hield zijn eigen leg, waarna hij vijf pijlen miste om terug te breken. Er bleef zo een verschil in het voordeel van Brown, dat tot de twaalfde leg bleef staan, 6-5. Deze twaalfde leg leek beslissend te zijn: nadat Brown zich op 78 doodgooide, wist Aspinall met een 170-finish een enorme klap uit te delen. Voor het eerst in de partij kwam ‘The Asp’ daarna op voorsprong, maar Brown herstelde zich net op tijd om er een beslissende leg uit te slepen. Met een 14-darter brak hij Aspinall hierin, waardoor hij alsnog kon juichen. Vanuit benarde positie zo terugkomen en zo je tweede titel winnen, enorm knap.

Nathan Aspinall: 89.05 / 41%
Keegan Brown: 93.87 / 47%

Nederlanders

Gisteren gaf Niels Zonneveld in zijn eerste wedstrijd van de dag op, waardoor er gevreesd werd voor de rest van de week. Niets was minder waar: onder andere Martin Schindler en Gabriel Clemens werden vandaag verslagen, waarna de laatste 16 pas het eindstation was. Michael Smith was hierin met 6-1 te sterk. Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode bereikten deze ronde ook, waarin zij werden verslagen door respectievelijk Ted Evetts (6-5) en Chris Dobey (6-3). Luc Peters en Jimmy Hendriks kenden beide ook een prima dag: Peters versloeg Gary Anderson (6-5), terwijl Hendriks te sterk was voor Dave Chisnall (6-5).

Uitslagen

Kwartfinales
Ted Evetts 6-2 Alan Soutar
Nathan Aspinall 6-1 Shaun Wilkinson
Peter Wright 6-3 Michael Smith
Keegan Brown 6-4 Chris Dobey

Halve Finales
Nathan Aspinall 7-6 Ted Evetts
Keegan Brown 7-5 Peter Wright

Finale
Keegan Brown 8-7 Nathan Aspinall

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *