Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Martin Schindler - International Darts Open 2024

Martin Schindler zet Riesa op zijn kop: ‘The Wall’ wint European Tour-titel

Duitsland wordt steeds een grotere macht in het darten. Na Ricardo Pietreczko vorig jaar gaat er nu weer een European Tour-titel naar onze oosterburen: Martin Schindler wint het International Darts Open.

Voor Gerwyn Price leek het International Darts Open lang zijn domein. De Welshman won al vier keer het toernooi met deze naam, en stoomde ook deze week in Riesa door tot de finale. Martin Schindler, die voor het eerst een finale haalde op de European Tour, was zijn tegenstander. Met een 11-darter liet Price meteen zijn intenties om een vijfde titel te winnen zien, maar Schindler beet zich goed vast in ‘The Iceman’. Na een sterke 73-finish profiteerde de Duiters optimaal van vier missers van Price, waarna hij met een 15-darter brutaal de 3-2 voorsprong greep.

Het thuispubliek stond volledig achter hun landgenoot en schreeuwden hem bij elke pijl naar voren. Nadat Price op 4-3 kwam, bewogen ze Schindler met finishes van 80 en 120 naar een 5-4 voorsprong. De echte klap volgde daarna: nadat beide spelers meerdere pijlen op de dubbels miste, was het ‘The Wall’ die een break greep en op 6-4 kwam. Met een 10-darter vloog hij weg, steeds dichter naar de titel. Price zette nog even druk, maar Riesa werd uiteindelijk op zijn kop gezet. Voor het eerst in zijn carrière won Martin Schindler een PDC-titel bij de senioren: om dat ook nog in eigen land, op een podium, te doen, was extra mooi. De tranen spoten uit zijn ogen van geluk, wat de zege nog extra mooi maakte. Ook zijn nieuwe positie als nummer één van Duitsland was een mooie aanvulling.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Martin Schindler: 96.35 / 44.4%
Gerwyn Price: 101.62 / 25%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Martin Schindler zet Riesa op zijn kop: ‘The Wall’ wint European Tour-titel