Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen vs Gary Anderson

Michael van Gerwen eenvoudig langs Anderson

Afgelopen maandagavond heeft Michael van Gerwen veilig de tweede ronde bereikt van de World Grand Prix in Leicester. De Nederlander won met 2-0 in sets van Gary Anderson. Lees hier meer.

Missers op einddubbel

Gary Anderson mocht de partij beginnen, waar bij heren meteen bij hun eerste beurt de openingsdubbel hadden gevonden. Anderson miste twee pijlen op tops om zijn eigen leg te houden, waarna Van Gerwen met zijn 6 pijl op de dubbel dubbel 9 vond voor de break. De break werd een leg later verzilverd, na veel missers op de dubbel van beide heren. Anderson miste er 6 voor de rebreak, Van Gerwen gooide zijn achtste pijl op de dubbel in dubbel 1 voor een 2-0 voorsprong. In de derde leg kreeg de Schot opnieuw pijlen om zijn eigen leg te houden, maar kon de dubbel er niet in krijgen. Van Gerwen profiteerde optimaal en zorgde via tops voor een 1-0 voorsprong in sets.

Spannende tweede set

Na een korte pauze begon de Nederlander aan de tweede set. Van Gerwen was met zijn tweede pijl in en wist met een 70-finish zijn eigen leg te houden. In de tweede leg kwam Anderson dan eindelijk op het scorebord te staan, met een 14-darter hield hij zijn eigen leg. In leg 3 miste Van Gerwen drie pijlen op de dubbel, waardoor Anderson met een 84-finish een belangrijke break plaatste voor een 2-1 voorsprong. Echter was de Schot pas in zijn vierde pijl open, wat Van Gerwen uiteindelijk de rebreak opleverde. Via tops brak ‘Mighty Mike’ terug om dankzij een 106-finish in 12 darts de tweede set met 3-2 naar zich toe te trekken.

De Nederlander treft Stephen Bunting in de tweede ronde. Deze partij staat gepland op woensdagavond 5 oktober.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 89,43 / 25%
Gary Anderson: 83,59 / 14,3%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *