Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Man Lok Leung

Nebrida twee keer finalist; Tatsunami en Leung pakken titels

Paolo Nebrida domineerde op de Asian Tour in Thailand, maar kon geen titel pakken. De Filipijn bereikte twee finales, maar het waren Mitsuhiko Tatsunami en Man Lok Leung die zegevierden. Lees hier meer.

PDC Asian Tour 19

Met 15 splers uit de top 16 van de Asian Tour Order of Merit aanwezig in het Thaise Bangsaen werd er hoog niveau verwacht, alleen de winnaar van twee toernooien in Singapore was niet aanwezig; Mohd Nasir Bin Jantan. Lourence Ilagan kon zijn WK-plek dit weekend al verzekeren, maar begon met een valse start aan het weekend. Ilagan verloor in de openingsronde met 4-0 van Yoshihisa Baba. Een andere Filipijn maakte wederom indruk, Reynaldo Rivera produceerde drie gemiddeldes boven de 90 waaronder twee boven de 100. Hij versloeg PDC-tourkaarthouder Christian Perez met 4-0 met een gemiddelde van 105, terwijl in de kwartfinales een gemiddelde van 104 niet genoeg was om de Japanner Mitsuhiko Tatsunami te verslaan; 4-3.

Naast Rivera deden ook Jun Matsuda, Tomoya Goto en Paolo Nebrida goede zaken omtrent een WK-plek. Alle drie wisten ze de halve finales te bereiken. Bij de laatste vier was Nebrida met 5-3 te sterk voor Goto, terwijl in een Japans onderonsje Tatsunami nipt met 5-4 de sterkere was tegen Matsuda.

Voor Nebrida werd het alweer zijn vierde finale van het jaar, waarbij hij de laatste twee verloor van Bin Jantan in Singapore. Voor Tatsunami werd het zijn allereerste finale op de Asian Tour. De finale stond in het teken van veel breaks. In de eerste 5 legs wisten beide spelers hun eigen leg niet te houden. Nebrida produceerde legs in 14 en 15 pijlen om terug te breaken, maar miste in leg 5 dubbels om voor het eerst zijn eigen leg te houden. Tatsunami brak opnieuw, waarna hij in 13 pijlen de eerste speler werd die zijn eigen leg hield; 4-2. In de zevende leg kreeg Nebrida opnieuw de kans om zijn eigen leg te houden, maar de dubbels lieten hem opnieuw in de steek. De Japanner greep meteen zijn kans, in 17 darts schreef Tatsunami zijn allereerste Asian Tour op zijn naam!

PDC Asian Tour 20

Waar Ilagan in het eerste toernooi een vroeg uitschakeling beging, waren het in het tweede toernooi Matsuda en Goto die in zijn openingsronde verloren. Beide spelers verloor een beslissende zevende leg tegen Saegaran Kanalanadan en Christian Perez. Ook Nitin Kumar stelde wederom teleur, hij verloor ook in zijn openingspartij met 4-1 van de Thai Sarayut Ouamumpa. Na een knappe overwinning op Goto wist Perez weer niet de laatste 16 te halen, opnieuw was de laatste 32 het eindstation na een 4-3 nederlaag tegen landgenoot Sonny Millo Balagat.

Vijf spelers uit de top 8 van de Asian Tour Order of Merit bereikten de kwartfinales. Van die vijf spelers stonden er twee onderonsjes op het programma. Man Lok Leung versloeg Lok Yin Lee met 4-1, terwijl Nebrida zijn goede vorm opnieuw liet zijn in een 4-2 overwinning op de nummer één geplaatste Ilagan. De overige twee halve finalisten kwamen ook uit de Filipijnen, de nummer 7 geplaatste Rivera en Rosendo Lubaton.

Een Filipijnse finale kwam er niet. Nebrida bereikte voor de vierde keer in de laatste vijf toernooien de finale, hij rekende met 5-2 af met Lubaton. Rivera kon het niveau van de afgelopen wedstrijden niet opnieuw herhalen en moest zich met 5-2 erkennen in Leung.

In de finale gingen de eerste twee legs met de darts mee. In de derde leg gooide Leung een knappe 81-finish om te breaken, maar Nebrida brak een leg later meteen terug met een 64-finish. De Filipijn hield vervolgens ook zijn eigen leg, waardoor hij de voorsprong terug had; 3-2. Leg 7 werd cruciaal. Nebrida miste drie pijlen op de dubbel om zijn eigen leg te houden, waarna Leung in 18 darts brak naar 4-3. De speler uit Hong Kong maakte het in zijn eigen leg vervolgens af, een 78-finish was genoeg om zijn derde Asian Tour-titel te pakken.

Uitslagen

PDC Asian Tour 19
Kwartfinales
Paolo Nebrida 4-0 Vic Erwin Buling
Tomoya Goto 4-3 Sandro Eric Sosing
Jun Matsuda 4-3 Alexis Toylo
Mitsuhiko Tatsunami 4-3 Reynaldo Rivera

Halve finales
Paolo Nebrida 5-3 Tomoya Goto
Mitsuhiko Tatsunami 5-4 Jun Matsuda

Finale
Mitsuhiko Tatsunami 5-2 Paolo Nebrida

PDC Asian Tour 19
Kwartfinales
Paolo Nebrida 4-2 Lourence Ilagan
Rosendo Lubaton 4-1 Wiwat Pannom
Reynaldo Rivera 4-2 Hubby Bryan Decena
Man Lok Leung 4-1 Lok Yin Lee

Halve finales
Paolo Nebrida 5-2 Rosendo Lubaton
Man Lok Leung 5-2 Reynaldo Rivera

Finale
Man Lok Leung 5-3 Paolo Nebrida

Stand Asian Tour

Na 20 toernooien behoudt Ilagan, na een iets mindere dag, zijn koppositie. Wel is er iets veranderd in de top 4 van het klassement. Door een vroege uitschakeling van Goto heeft Nebrida zijn plaats in de top 4 overgenomen, wat aan het einde van het seizoen recht geeft tot deelname aan het PDC WK. Daarnaast is er ook een gat ontstaan tussen de nummer 4 en 5.

Image courtesy of FOTO: Bahrain International Circuit
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *