Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dutch Darts Masters 2022 - World Series

PDC-kalender 2023: Leeuwarden krijgt European Tour

De PDC heeft vandaag voor het aankomende jaar hun kalender bekendgemaakt. Leeuwarden krijgt in 2023 een European Tour, Zwolle raakt hem kwijt.

Begin deze week werden de data van de World Series al bekend gemaakt, met de Bahrain Darts Masters al in de tweede week van januari. Q-School zal hiermee overlappen, al zullen de spelers die actief zijn op de World Series hier niet al te veel last van hebben. De Europese Q-School verplaatst zich van Hildesheim naar Kalkar.

De Premier League gaat op 2 februari van start in Belfast, waarna het uiteindelijk op 20 april aankomt in Rotterdam. De finale zal op 25 mei plaatsvinden in Londen. De European Tour begint op 24 februari in Kiel, een nieuwe speelstad in Duitsland. Leeuwarden ontvangt het PDC-circus tussen 28 en 30 april, waardoor er dus afscheid wordt genomen van Zwolle. Ook Gibraltar keert in 2023 niet terug: Oostenrijk, België, Tsjechië en Hongarije worden wel bezocht.

Het eerste weekend van de Challenge Tour staat gepland op 20-22 Januari, terwijl de Development Tour pas op 31 maart begint. De Women’s Series wordt uitgebreid naar 24 toernooien, met de start op 25 februari en de Women’s World Matchplay op 23 juli.

Qua TV-toernooien is de Dutch Darts Masters na één jaar alweer verdwenen, maar op 15 tot 17 september wordt er in Amsterdam wel gestreden om de World Series of Darts Finals-trofee. De World Grand Prix blijft, net als dit jaar, in Leicester in de eerste week van Oktober.

Voor de volledige kalender, klik hier.

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *