Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Alan Soutar

Soutar, Krcmar, Lewis en Huybrechts zonder problemen door

De eerste middagsessie van het WK stond in het teken van 3-0 overwinningen! Alan Soutar, Boris Krcmar, Adrian Lewis en Kim Huybrechts kregen weinig tegenstand en wonnen eenvoudig hun openingspartij op het WK. Lees hier meer.

Alan Soutar vs Mal Cuming

Bij zijn debuut vorig jaar maakte Alan Soutar meteen indruk. Een prima jaar, met onder andere een kwartfinale op de Grand Slam, later keerde de Schot weer terug in Ally Pally. Met Mal Cuming kreeg hij op een papier een degelijke tegenstander, maar hier was in praktijk niks van waar. De Australiër kwam na set één tot een gemiddelde van 61. Soutar speelde zelf ook allesbehalve goed, maar kon alsnog met gemak op 1-0 komen. Met een 21-darter zette Cuming daarna een leg op het bord, maar hij zag Soutar daarna snel de stand omdraaien. ‘Soots’ gooide legs in 19, 16 en 15 pijlen, waardoor ook deze set naar hem ging.

Cuming begon langzaam beter te spelen, maar dit bleek uiteindelijk veel te laat. Met een 14-darter won hij wel weer een leg, maar hij zag Soutar eenvoudig langszij komen. De Schot gooide een leg later 119 uit (met Cuming wachtend op dubbel 5), wat de genadeklap was. Met een 12-darter maakte hij het erg sterk af. Daryl Gurney wacht voor Soutar.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Alan Soutar: 86.98 / 36%
Mal Cuming: 78.23 / 25%

Boris Krcmar vs Toru Suzuki

In de tweede wedstrijd van de middag twee spelers tegen elkaar die nog geen partij in ‘Ally Pally’ wonnen. Krcmar speelde al drie keer, Suzuki één keer. Met een 112-finish voor een 15-darter opende Krcmar de partij, waarna Suzuki volgde met een 18-darter. De grote Kroaat wist daarna een 17-darter op te volgen met een 18-darter, waardoor de eerste set voor hem was. Met een greep hij ook na de pauze de eerste leg. Wat volgde was een komisch tafereel. Beide mannen misten meerdere pijlen op de dubbels: Krcmar wist in 29 pijlen uiteindelijk de leg binnen te slepen. Door dit op te volgen door een 19-darter werd het 2-0 in sets.

Voor Suzuki leek het zo een erg kort tripje naar Europa te worden. Krcmar begon set drie ook nog met twee 18-darter, waardoor het matchpoint al bereikt was. Met een 13-darter toonde Suzuki daarna toch nog even zijn klasse, waarna hij er met een 16-darter zelfs nog een beslissende leg in deze set uitsleepte. Verder kwam hij echter niet: met een 18-darter won Krcmar deze leg en dus de wedstrijd.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Boris Krcmar: 78.21 / 36%
Toru Suzuki: 78.43 / 23.1%

Adrian Lewis vs Daniel Larsson

Adrian Lewis die al in de eerste ronde in actie komt: na vorig jaar is het ook nu weer een vreemd beeld. De Engelsman lijkt dit jaar toch weer op de weg terug en mocht hij gaan bevestigen tegen Daniel Larsson. Met een 16-darter begon hij prima. maar Larsson haakte aan met een 17-darter. Legs in 18 en 13 van de Engelsman waren een sterk antwoord, waardoor de eerste set naar ‘Jackpot’ ging. Het was de Zweed die sterk uit de pauze kwam met een 12-darter, maar doordrukken lukte hem niet. Hij miste twee legs later namelijk vier pijlen om zijn eigen leg te houden, waardoor hij Lewis de gelegenheid gaf om op 2-1 te komen. De Engelsman stapt in, waarna hij in zijn eigen leg twee keer 180 achter elkaar aan gooide. Een 9-darter zat er niet in, maar het werd wel 2-0 in sets.

Een 24-darter van Lewis haalde daarna de gemiddeldes een stuk naar beneden. Larsson haakte qua legs weer aan, maar de Zweed had ook wel door dat het er niet meer in zat. Met legs in 13 en 16 maakte ‘Jackpot’ het af, waardoor ook de derde wedstrijd van de middag in 3-0 eindigde.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Adrian Lewis: 93.79 / 32%
Daniel Larsson: 83.87 / 25%

Kim Huybrechts vs Grant Sampson

De middagsessie werd afgesloten met de nummer 31 geplaatste Kim Huybrechts tegen de Zuid-Afrikaanse verrassing Grant Sampson, die afgelopen vrijdag Keane Barry knap versloeg. Sampson begon scherp aan de wedstrijd, met een 17-darter hield hij zijn eigen leg. Huybrechts antwoordde door met een 19-darter ook zijn eigen leg te houden, waarna hij via dubbel 8 de break plaatste. De set werd binnengehaald in leg 4, dankzij een 60-finish kwam de Belg op een vroege 1-0 voorsprong in sets.

Na een korte pauze snelde Huybrechts naar een 2-0 voorsprong in de tweede set, mede dankzij een knappe 94-finish. In de derde leg kreeg Sampson één kans om het vege lijf te redden in set 2, maar kreeg 110 niet van het bord. Hierdoor kon Huybrechts de tweede set met 3-0 naar zich toe trekken door tops te gooien. Na de laatste pauze maakte Huybrechts het vakkundig af. Hij brak Sampson in de eerste leg in 21 darts, waarna hij finishes van 154 en 74 produceerde om de wedstrijd met 3-0 naar zich toe te trekken. Het sprookje voor de Zuid-Afrikaanse debutant komt ten einde.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Kim Huybrechts: 83,37 / 36%
Grant Sampson: 68,97 / 50%

Image courtesy of FOTO: Tim Abell (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *