Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gabriel Clemens

Sprookje Clemens duurt voort: Price wordt vernederd

Gabriel Clemens heeft voor een absolute sensatie gezorgd op het PDC WK. De Duister was op alle vlakken te sterk voor Gerwyn Price en stoot door naar de halve finale: 5-1.

Een duel die maar weinig mensen in de kwartfinale hadden verwacht: Gerwyn Price tegen Gabriel Clemens. De Welshman was nog niet bezig aan een geweldig WK en zou maar wat graag vandaag wel zijn beste spel laten zien. In set één was het meteen raak: met legs in 15 (140-finish), 12 (110-finish) en 15 blaasde hij Clemens volledig weg. De Duister, die ook aan sterk WK bezig is, reageerde koeltjes: een 13-darter was een sterk begin van set twee. Door daarna Price meteen te breken toonde hij dat ook hij klaar was voor deze partij. Price brak in 11 pijlen meteen terug, maar met een 13-darter greep Clemens sterk de set.

Clemens versnelt

Vanaf hier kwam de Duitser helemaal los. Hij zag eerst Price nog wel zijn eigen leg houden, maar hij greep het initiatief door twee legs later een 12-darter te gooien voor de break. Een 19-darter volgde: Price stortte scorend helemaal in. Set vier werd net zo’n drama voor ‘The Iceman’. Nadat beide mannen hun eigen leg hielden, was het ‘The German Giant’ die met een 12-darter en 136-finish weer een moment van klasse liet zien. Doordat Price daarna ook nog drie pijlen op de dubbels miste kwam hij nog verder in de problemen: de stand kwam op 3-1.

Duitser wervelend naar zege

Wat volgde mag toch wel komisch worden genoemd. Price had al eerder aangegeven met oorkappen op te willen spelen en dat moment was nu aangebroken. De eerste leg leek het hem nog succes te brengen: met een 12-darter kende hij een vliegende start, waarna hij even aan het publiek liet weten hen niet meer te horen. Hierna leken de oorkappen hem tegen te werken. De nummer één van de wereld zakte weer helemaal weg, terwijl Clemens op niveau bleef spelen. Met een 15-darter brak hij Price, waarna een 11-darter hem de set en een 4-1 voorsprong opleverde. Price was gebroken, en door een set later meteen zijn eerste leg te houden was de zege binnen handbereik. Een 11-darter volgde, waarna een 16-darter de stunt compleet maakte. Gabriel Clemens zijn sprookje duurt voort, Gerwyn Price druipt met de staart tussen de benen af.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Gerwyn Price: 94.58 / 31.8%
Gabriel Clemens: 99.94 / 34.9%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *