Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Van Duivenbode met geniale comeback naar tweede ronde

Vanavond opnieuw een Nederlander op het podium. Dirk van Duijvenbode had het beste jaar ooit in zijn dartcariere. Aubergenius deed zijn naam waar door met een aubergine op te komen, maar zal serieuzer moeten beginnen tegen het jonge talent Bradley Brooks.

De kersverse jeugdwereldkampioen Bradley Brooks begon goed aan de wedstrijd. Hij pakte de eerste leg en was ook in de tweede lag al na negen pijlen op een finish. Dubbel 5 viel wat betekende dat de Engelsman de eerste break van de wedstrijd maakte en 2-0 maakte. In spoedvaart ging Brooks ook naar de setwinst. Met een 12-darter pakt de debutant zijn eerste set op het WK ooit [0-1].

Een geweldig spelende Brooks kon niet voorkomen dat van Duijvenbode zijn eerste leg pakte (1-0). Ondanks een 180’er van de Nederlander, was tops genoeg voor Brooks om 1-1 te maken. Ook in de leg die volgde zette Brooks de druk er volop. Het Engelse talent miste al pijlen op de dubbel, maar ook Van Duijvenbode raakte de dubbel vervolgens niet. Alle ruimte dus voor Brooks om via dubbel 5 de break te pakken en 2-1 te maken. Terwijl ‘Aubergenius’ 156 mist op dubbel 18, gooit Brooks zijn dubbel wél uit en pakt ook de tweede set [0-2]. Een enorme opgave voor Van Duijvenbode, mocht hij nog terug willen komen.

Een fantastische Brooks keerde terug in set 3. Een 161-finish werd gemist op de bull, maar kreeg alle tijd om 41 via tops uit te gooien (0-1). Na het winnen van de eigen leg (1-1), was dan eindelijk de eerste break van Van Duijvenbode een feit (2-1). De Nederlander kon zich gaan boos maken om terug in de wedstrijd te komen. Dit lukte want Van Duijvenbode breakte de Engelsman opnieuw en pakte z’n eerste set [1-2].

Brooks kreeg het moeilijk. Van Duivenbode pakte zijn eigen leg op en breakte Brooks direct (2-0), zou hij dan weer terug in de wedstrijd komen? Het antwoord was JA. Via madhouse maakte Van Duijvenbode de gelijkmaker en mocht zich dus gaan opmaken voor de allesbeslissende laatste set [2-2].

Direct in de laatste set laat ‘Dirkie’ zijn kracht zien. Brooks mist een goot vlak om op een dubbel te komen, terwijl van Duijvenbode breakt op een cruciaal moment via tops (1-0). Zonder enige moeite dendert hij door met de winst van zijn achtste leg op rij (2-0). Dubbels werden gemist door Brooks, en dus mocht Van Duijvenbode dubbel 4 voor de wedstrijd gooien [3-2].

In de tweede ronde zal hij het opnemen tegen Rob Cross.

Gemiddeldes/Finishpercentage:
Dirk van Duijvenbode: 92.57 / 37.04%
Bradley Brooks: 92.7 / 28%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *