Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Niels Zonneveld - Players Championship Finals 2023

Zonneveld stunt tegen Clayton, emotionele Wattimena verslaat Veenstra

Niels Zonneveld en Jermaine Wattimena hebben zich zaterdagmiddag geplaatst voor de laatste 16 van de Players Championship Finals, wat het aantal Nederlanders op drie brengt. Lees hier meer.

Zonneveld met goed spel langs Clayton

De eerste drie legs gingen met de darts mee. In de vierde leg plaatste Niels Zonneveld de eerste break van de partij, met een 15-darter kwam hij op een 3-1 voorsprong. Zonneveld wist vervolgens ook zijn eigen leg te houden en had daarmee meteen een groot verschil gemaakt in de partij. De volgende twee legs gingen met de darts mee. In leg 8 produceerde Zonneveld twee maximale scores om uiteindelijk in 12 darts de partij met 6-2 naar zich toe te trekken.

Vanavond bij de laatste 16 zal de Nederlander het mogen opnemen tegen Gabriel Clemens voor een plaats in de kwartfinales.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Niels Zonneveld: 98,08 / 42,9%
Jonny Clayton: 91,63 / 25%

Wattimena met 164-finish langs Veenstra

De middagsessie op het hoofdpodium werd afgesloten met een Nederlands onderonsje tussen Richard Veenstra en Jermaine Wattimena. Wattimena begon geweldig aan de partij, met een 112-finish wist hij Veenstra meteen de breaken. Met een 14-darter hield hij zijn eigen leg om de break te verzilveren. Vervolgens wisten beide heren hun eigen leg in 12 darts te houden, Veenstra deed dit met een 96-finish terwijl Wattimena een 152-finish uit de hoge hoed toverde. Bij een stand van 3-1 wist Wattimena voor de tweede keer te breaken, met een 80-finish én een 13-darter breidde hij zijn voorsprong uit naar 5-1.

Toch blijf Veenstra prima doorgooien, met legs in 14,15 en 16 pijlen maakte ‘Flyers’ er weer een wedstrijd van; 5-4. Leg 10 mocht Wattimena beginnen en leek door een openingsscore van 26 van Veenstra de partij toch naar zich toe te trekken. Echter miste Wattimena vier matchdarts, waardoor Veenstra via tops terug brak en de beslissende leg zelf mocht beginnen. Na 12 pijlen stond Veenstra op 70, maar kreeg geen kans meer voor de zege. Een 164-finish van ‘The Machine Gun’ stopte de comeback en plaatste zich zo voor de laatste 16 zaterdagavond.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jermaine Wattimena: 103,39 / 46,2%
Richard Veenstra: 97,11 / 71,4%

Laatste 16

Kim Huybrechts vs Stephen Bunting
Michael van Gerwen vs Mario Vandenbogaerde
Dave Chisnall vs Luke Woodhouse
Gabriel Clemens vs Niels Zonneveld
Dimitri van den Bergh vs James Wade
Luke Humphries vs Ryan Searle
Damon Heta vs Brendan Dolan
Jermaine Wattimena vs Ryan Joyce

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *