Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Vladyslav Omelchenko

Vladyslav Omelchenko eerste Oekraïner op WK

Voor het eerst in de geschiedenis heeft een Oekraïner zich geplaatst voor het PDC WK in December. Vladyslav Omelchenko won het kwalificatietoernooi in Kiev. Lees hier meer.

Na de verbanning van Rusland door de PDC, was het organiseren van een WK-kwalificatietoernooi in Rusland niet meer mogelijk. Hiervoor had de PDC gekozen om een kwalificatietoernooi in Oekraïne te kwalificeren. Een totaal van 29 spelers hadden zich ingeschreven om te gaan strijden om een WK-plek.

Kwalificatietoernooien

Zaterdag werden er twee kwalificatietoernooien georganiseerd voor het hoofdtoernooi op de zondag. Bij elke qualifier wisten de halve finalisten zich te plaatsen voor de kwartfinales. Vladyslav Omelchenko, Yaroslav Mykytyn, Volodymyr Zalveskyi en Vitalii Rogov kwalificeerden zich via de eerste qualifier. Artem Usyk, Yaroslav Kifor, Ilia Pekaruk en Vladyslav Melashenko lukten dit in de tweede qualifier. Het niveau was erg laag te noemen. Er werden slechts 5 gemiddeldes van boven de 70 genoteerd, met één speler die eindigde op een gemiddelde van 84.

Eindfase

Vladyslav Omelchenko en Volodymyr Zalevskyi stonden aan het einde van de zondagmiddag in de finale. Omelchenko had onderweg naar de finale gewonnen van Artem Usyk (6-3) en Yaroslav Mykytyn (6-4). Tegen Mykytyn kwam Omelchenko nog 3-1 achter, maar herstelde zich sterk. Zalevskyi had weinig problemen met zijn tegenstanders, hij versloeg Ilia Pekaruk en Vitalii Rogov allebei met 6-1.

De finale werd gespeeld in een format van best of 3 sets, best of 5 legs. Omelchenko begon sterk aan de finale, hij wist de eerste set met legs in twee keer 19 darts en één 14-darter naar zich toe te trekken. In de eerste leg van de tweede set kreeg Zalevskyi genoeg kansen om de eerste leg naar zich toe te trekken, maar miste. Hierdoor brak Omelchenko in 27 pijlen om vervolgens met een 16-darter de break te verzilveren. In de derde leg pakte Omelchenko de tweede set in 19 darts. Omelchenko was scorend veel beter dan zijn landgenoot en dit leverde hem ook de eerste leg van de derde set op. In de tweede leg kreeg Zalevskyi opnieuw pijlen om zijn eigen leg te houden, maar het zat er uiteindelijk niet in. Via dubbel 5 brak Omelchenko opnieuw en maakte het een leg later af in 16 pijlen! Vladyslav Omelchenko zien we later dit jaar terug op het PDC WK!

Uitslagen

Kwartfinales
Vladyslav Omelchenko 6-3 Artem Usyk
Yaroslav Mykytyn 6-3 Yaroslav Kifor
Volodymyr Zalevskyi 6-1 Ilia Pekaruk
Vitalii Rogov 6-4 Vladyslav Melashenko

Halve finales
Vladyslav Omelchenko 6-4 Yaroslav Mykytyn
Volodymyr Zalevskyi 6-1 Vitalii Rogov

Finale
Vladyslav Omelchenko 3-0 (3-0,3-0,3-0) Volodymyr Zalevskyi

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *