Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Basem Mahmood

WDF Weekoverzicht: Mahmood schrijft geschiedenis in Egypte

Afgelopen weekend stond de tweede editie van de Egypt Darts Open op het programma, terwijl voor de jeugdspelers er een groot toernooi in Oostenrijk op het programma stond. Lees hier meer.

International Youth Challenge

Een totaal van 89 jongens en 24 meisjes uit alle hoeken van de wereld kwamen naar Wenen om het ‘Goud’-gecategoriseerde International Youth Challenge te spelen. Zo waren er jeugdspelers uit Hongarije, Tsjechië, Slowakije, Zwitserland, Italië, Turkije, Duitsland, Finland, Noorwegen, Estland, Letland, Denemarken, Malta, Engeland, Ierland, Schotland en zelfs Egypte allemaal aanwezig om te strijden voor de titel en om ervaring op te doen.

Bij de jongens werd er gestart in 32 poules, waarbij de top twee van elke poule doorging naar de laatste 64. Bij de kwartfinales waren er nog drie Duitsers, twee Hongaren, één Deen, één Engelsman en één Let over. Uiteindelijk werd het een finale tussen twee Duitsers; Yorick Hofkens tegen Alexander Steinmetz. Hofkens was in de knock-outfase te sterk voor onder meer Nikolaj Jørgensen (4-3), Enrico Frank (4-1) en Andras Borbely (5-3). Steinmetz rekende af met o.a. Almos Kovacs (4-3) en Kieran Thompson (5-4).

Hofkens begon ijzersterk aan de finale door de eerste vier legs te winnen in drie keer 18 pijlen en één keer in 20 pijlen. Toch kwam landgenoot Steinmetz erg goed terug, mede door een 13-darter verkleinde hij het gat tot 4-3. Verder liet Hofkens het niet komen, met finishes van 44 en 128 schreef de 15-jarige zijn allereerste WDF-titel op zijn naam!

Bij de meisjes werd er gestart in acht groepen van vier spelers, waarbij de beste twee van elke groep doorging naar de kwartfinales. De finale bij de meisjes ging tussen de Dutch Open-kampioen Sophie McKinlay en de WDF Lakeside finalist 2023 bij de meisjes Aurora Fochesato. McKinlay versloeg Rebecca Allen 4-1 in de halve finale, terwijl Fochesato een voorproefje van de WDF WK-finale een 3-1 achterstand tegen Krisztina Turai omboog in een 4-3 overwinning. Beide meisjes maakte er een spannende finale van. Bij een 4-3 stand in het voordeel van McKinlay, kreeg de Schotse drie matchdarts. Echter werden deze gemist, waardoor de Italiaanse een beslissende leg afdwong. In de negende leg kreeg McKinlay opnieuw twee matchdarts, maar dubbel 16 werd niet geraakt. Fochesato bleef koel en zorgde via dubbel 8 ervoor dat ze haar titel met succes verdedigde.

Jongens
Halve finales
Yorick Hofkens 5-3 Andras Borbely
Alexander Steinmetz 5-4 Kieran Thompson

Finale
Yorick Hofkens 6-3 Alexander Steinmetz

Meisjes
Halve finales
Sophie McKinlay 4-1 Rebecca Allen
Aurora Fochesato 4-3 Krisztina Turai

Finale
Aurora Fochesato 5-4 Sophie McKinlay

Egypt Darts Open

Afgelopen weekend werd de tweede editie van de Egypt Darts Open afgewerkt in Luxor, met ‘Silver’ als toernooistatus. In totaal kwamen er 29 heren, 13 dames, 5 jongens en 5 meisjes opdagen om te strijden voor de titels. Naast diverse spelers uit Egypte waren er ook spelers uit Kenia, Bahrein, Oeganda, Filipijnen en Algerije aanwezig.

Het toernooi werd afgewerkt met het scoringsysteem Nakka en daarbij kon men de gemiddeldes van de wedstrijden ook bekijken. Het niveau was erg matig te noemen, slechts enkele spelers in herentoernooi lukten het om boven de 60 gemiddeld uit de komen. De wedstrijd van het toernooi bleek de kwartfinale te zijn tussen Basem Mahmood en Gob Henery Dodi. Beide heren gooiden rond de 74-75 gemiddeld, waarin Mahmood een beslissende zevende leg naar zich toe trok. Mahmood vervolgde dit zondagmiddag met een 4-2 overwinning op landgenoot Arif Abbas om zo de finale te bereiken.

In de finale, die zondagavond werd afgewerkt, trof Mahmood de Duitser Simon Miebach. Na een zenuwachtige eerste leg, die in 29 darts werd gewonnen door Mahmood, vervolgde hij dit met legs in 14 en 17 pijlen voor een 3-0 voorsprong. In de vierde leg kreeg Miebach de kans om op het scorebord te komen, maar miste zeven pijlen op de dubbel. Mahmood strafte dit ook af om vervolgens met een 16-darter zijn allereerste WDF-titel om zijn naam te schrijven. Daarnaast is Mahmood ook de eerste speler uit Bahrein die een WDF-toernooi wint.

Bij de dames won Sarah Makanga haar eerste WDF-titel uit haar carriere. In de halve finale versloeg ze de winnaar van de eerste editie, Nada Mahmood, waarna ze in de finale weinig moeite kende met Alia Ibrahim; 5-0. De jeugdtitels werden gewonnen door Ahmed Gomaa en Mariah Hamdi.

Heren
Halve finales
Basem Mahmood 4-2 Arif Abbas
Simon Miebach 4-0 Ahmed Gomaa

Finale
Basem Mahmood 5-0 Simon Miebach

Dames
Halve finales
Sarah Makanga 4-0 Nada Mahmood
Alia Ibrahim 4-2 Musyoka Agnes

Finale
Sarah Makanga 5-0 Alia Ibrahim

Jongens finale
Ahmed Gomaa 4-0 Aded Saleh

Meisjes finale
Mariah Hamdi 4-2 Maryam Ashraf

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *