Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Luke Littler

Weergaloze Luke Littler walst bij debuut over Kist heen

Luke Littler heeft met een knal zijn debuut op het PDC WK gemaakt. De 16-jarige Engelsman noteerde het hoogste gemiddelde van een debutant ooit, wat ten koste ging van Christian Kist.

Na de loting leek het al een partij om je vingers bij af te likken: Christian Kist tegen Luke Littler. De Nederlander was hersteld van een blessure, maar wist ook dat hij een enorme kluif kreeg aan de wereldkampioen bij de jeugd. In set één werd dit meteen duidelijk: met legs in 14, 12 en 15 pijlen knalde de Engelsman uit de startblokken. Ook Kist begon goed, maar kon tegen dit geweld weinig beginnen.

Met een 13-darter denderde ‘The Nuke’ na de onderbreking keihard door. Aan niks viel af te zien dat de 16-jarige zenuwen had: vol vuur stond hij op het podium. Een 14-darter volgde, waarna Kist daarna eindelijk ook wat te zeggen had. Spannend werd het in set twee echter niet, want met een 11-darter kwam Littler op briljante wijze op 2-0. Kist zal er vast even moedeloos van zijn geworden, maar ook hebben geweten dat hier iets magisch gebeurde. Zijn tegenstander hield namelijk niet op: met een 14-darter ging hij nog even door. Met een 15-darter toonde Kist zich nog even, maar daar bleef het bij. Met een 106-finish, gevolgd door een 15-darter, greep Littler de zege. Nonchalant noteerde hij ook nog even het hoogste gemiddelde van een WK-debutant ooit: Andrew Gilding, zijn volgende tegenstander, is gewaarschuwd.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Christian Kist: 90.55 / 28.6%
Luke Littler: 106.12 / 50%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *