Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Filipijnen - World Cup of Darts 2023

Zweden, Kroatië en Filipijnen bereiken laatste 16 op World Cup

Vrijdagavond vielen de beslissingen in de groepsfase van de World Cup of Darts. Welke 12 landen kwalificeerden zich voor de laatste 16? Lees er hier meer over.

Vrijdagavond stond het derde en laatste deel van de groepswedstrijden op het programma. De landen die donderdagavond hun openingswedstrijd wonnen mocht aantreden tegen het land die zaterdagmiddag aan de World Cup begon.

Opnieuw verrassingen in Frankfurt
Net als donderdagavond vielen er ook nu ook verrassingen. Geplaatste landen Tsjechië en Ierland verloren hun beslissende wedstrijd voor plaatsing voor de laatste 16. De Filipijnen, met Lourence Ilagan en Christian Perez, versloegen de Tsjechen met 4-1. Dezelfde uitslag produceerde Kroatië, met Boris Krcmar en Romeo Grbavac, tegen Ierland.

Record voor Polen
Polen liet vrijdagavond zien dat ze een land zijn om rekening mee te houden. Krzysztof Ratajski en Krzysztof Kciuk noteerden het hoogste gemiddelde in een koppelwedstrijd ooit op de World Cup. Met gewonnen legs in 13,14 en 12 (2x) darts eindigden ze op een gemiddelde van 118,10! Hiermee verbraken ze het record van Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld, die in 2014 een gemiddelde van 117,88 produceerden.

Zweedse held
Zweden en Italië speelden een directe wedstrijd voor plaatsing voor de laatste 16. Beide landen speelden erg goed, waardoor er een beslissende zevende leg aan te pas moest komen. Italië stond na 15 pijlen op tops om voor het eerst in de geschiedenis van het land de laatste 16 te halen. Echter kreeg Zweden met de debuterende Oskar Lukasiak eerst de kans op 103. Met single 19, triple 20 en dubbel 12 produceerde de Zweed een geweldige finish onder druk om Zweden naar de knock-outfase te brengen.

Van Dongen uitgeschakeld
Het is Jules van Dongen en Leonard Gates niet gelukt om de laatste 16 te bereiken. Ze hadden nog een kleine kans om door te gaan tegen Denemarken, maar moesten hiervoor 4-0 of 4-1 winnen. Na een prima start, kwamen de Denen terug van een 2-0 achterstand naar een 3-2 voorsprong. Hiermee had Denemarken zich gekwalificeerd. Van Dongen en Gates deden nog wel hun plicht en wisten met finishes van 112 en 117 de partij nog wel naar hun toe te trekken.

Uitslagen dag 2 avondsessie

België (5) 4-3 China
Filipijnen 4-1 Tsjechië (13)
Zweden 4-3 Italië
Polen (11) 4-1 Litouwen
Letland (15) 4-2 Bahrein
Zuid-Afrika 4-2 IJsland
Kroatië 4-1 Ierland (9)
Frankrijk 4-0 Oekraïne
Canada (12) 4-1 Hongarije
Duitsland (6) 4-0 Japan
Australië (7) 4-0 Gibraltar
USA 4-3 Denemarken

Programma laatste 16

Zaterdagmiddag (vanaf 13:00 uur)
Frankrijk vs Zuid-Afrika
Zweden vs Canada
Australië vs Kroatië
Schotland vs Filipijnen

Zaterdagavond (vanaf 19:00 uur)
Wales vs Denemarken
Engeland vs Letland
Nederland vs België
Polen vs Duitsland

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *