Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Zweden - World Cup of Darts 2023

Zweden verrast Canada, Schotland wint ook

Zaterdagmiddag stond de eerste knock-out-sessie op de World Cup of Darts op het programma. Onder meer Schotland kwam deze middag in actie.

Frankrijk 8 – 4 Zuid-Afrika

De eerste partij van de zaterdagmiddag was er één tussen Frankrijk en Zuid-Afrika. De Zuid-Afrikanen mochten de partij beginnen, maar konden niet voorkomen dat ze meteen achter de feiten aanliepen. Frankrijk brak via de dubbel 5, waarna de zeven daaropvolgende legs wél met de pijlen meegaan. Op een 5-3 voorsprong plaatsen de Fransen de volgende break via de dubbel 4, waarmee het duo Tricole/Labre alvast een voorschot leken te nemen op de overwinning. De daaropvolgende legs zouden ook geen breaks meer opleveren. Tricole raakte de dubbel 10, waarmee de Fransen zich plaatsen voor de kwartfinales.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Frankrijk: 83.43 / 32%
Zuid Afrika: 75,99 / 30,77%

Zweden 8 – 5 Canada

De tweede wedstrijd van de middag zou ook meteen een verrassing opleveren. Zweden nam het op tegen Canada en het was het Zweedse koppel Nilsson/Lukasiak die aan het langste eind trokken. Zweden mocht de partij beginnen en tot aan een 2-2 tussenstand gingen alle legs met de darts mee. Canada plaatste met een keurige 15-darter de eerste break, maar wist deze niet te verzilveren: Zweden brak direct terug. Wederom volgde een sessie van legs die met de darts meegingen, totdat het 6-5 voor Zweden stond. De Zweden produceerden een 14-darter, waarmee het duo Nilsson/Lukasiak plots op matchpoint kwam. Deze werd ook direct verzilverd. Nilsson gooide de 62 overgebleven punten van het bord, waardoor Zweden zich, na een goede partij, plaatste voor de kwartfinales.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Zweden: 91,44 / 50%
Canada: 87,66 / 26,32%

Australië 8 – 6 Kroatië

In deze wedstrijd was het Australië die de sterkste was, maar toch ging het duel aanvankelijk nog gelijk op. Nadat beide landen de eerste leg wisten te behouden, gingen de daaropvolgende vier legs tegen de darts in. Het Kroatische duo Krcmar/Grbavac kwamen zelfs nog op een 4-3 voorsprong, maar Australië nam vanaf dat punt de teugels in handen. De Australiërs pakten vier legs op een rij en liepen plots uit naar een 7-4 voorsprong. Kroatië liet zich echter niet zomaar naar de slachtbank leiden en zette nog wel een klein offensief in. Met twee keer een 16-darter kwamen de Kroaten terug tot 7-6, maar hier zou het ook bij blijven. De Australiërs speelden een prima laatste leg en zijn het derde land in de kwartfinales van de World Cup of Darts.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Australië: 89,60 / 38,1%
Kroatië: 85,65 / 30%

Schotland 8 – 5 Filipijnen

In het laatste duel kwam het eerste geplaatste land in actie. Gary Anderson en Peter Wright namen het namens Schotland op tegen Christian Perez en Lourence Ilagan van de Filipijnen. Het Aziatische duo begon sterk met een 105-finish door Ilagan. Beide koppels hielden elkaar goed in evenwicht, tot aan de 3-3 tussenstand. Ilagan gooide 15 dood, waarna ook Perez de 15 punten niet van het bord kreeg. Anderson profiteerde, gooide 48 uit en zorgde voor de 4-3 voorsprong voor Schotland. Het zou een gelijkwaardige wedstrijd blijven. Plaatste het ene land de break, werd de re-break ook meteen geplaatst. Tot aan de twaalfde leg. De Filipijnen raakten hun leg kwijt, maar leken ook weer hard op weg om de re-break te plaatsen. Anderson kreeg echter de kans vanaf 141 en pakte deze met beide handen aan. De 141 werd uitgegooid en Schotland kwam op matchpoint. Dit matchpoint werd ook direct verzilverd. Peter Wright vond de dubbel 20 en gooide Schotland hiermee naar de kwartfinales.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Schotland: 89,01 / 50%
Filipijnen: 87,91 / 35,71%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *