Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gerwyn Price - European Darts Open 2023

Price wint in Leverkusen na gemiste matchdarts Van Duijvenbode

Gerwyn Price heeft in Leverkusen de European Darts Open op zijn naam geschreven. Makkelijk ging het niet: Dirk van Duijvenbode miste zelfs twee matchdarts.

Na twee titels kon Dirk van Duijvenbode in 2023 ook eindelijk zijn eerste finale op de European Tour afvinken. De Nederlander heeft zichzelf als doel gesteld dit jaar één van deze toernooien te winnen: met Gerwyn Price als tegenstander beloofde dat op de European Darts Open een flinke opdracht te worden. De Welshman startte met een 16-darter, maar Van Duijvenbode beet daarna flink van zich af. Met een 14-darter hield hij zijn eigen leg, waarna een 84-finish hem de break opleverde. Een 81-finish op de bull volgde, waardoor de stand op 3-1 kwam.

Zo snel Van Duijvenbode op 3-1 kwam, zo snel kwam Price op 4-3. De Welshman profiteerde optimaal van een mindere fase van de Nederlander, al zag hij ‘Aubergenius’ daarna wel op 4-4 komen. Beide mannen bleven daarna sterk in hun eigen legs: Price gooide zelfs zeven perfecte pijlen, maar tot onvrede van het publiek kwam er geen 9-darter. Wat er wel kwam: een break voor Van Duijvenbode. Met een 13-darter zette hij de stand op 7-6, waardoor hij voor de wedstrijd mocht gaan gooien. De titel leek voor het oprapen, maar het liep uit op tranen. Twee pijlen voor de wedstrijd werden gemist, waarna Price met een 108-finish een klap in het gezicht uitdeelde. De Welshman denderde daarna door in de beslissende leg. Van Duijvenbode kreeg de kans, maar moest het uiteindelijk met een 8-7 nederlaag doen. Price werd gekroond als koning in Leverkusen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Gerwyn Price: 96.28 / 44.4%
Dirk van Duijvenbode: 98.27 / 50%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *