Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Berry van Peer - PDC World Championship 2024

Berry van Peer in zevensetter onderuit tegen Damon Heta

Berry van Peer is uitgeschakeld op het PDC WK. De Nederlander begon sterk, maar moest zich uiteindelijk met 4-3 erkennen in Damon Heta. Lees hier meer.

Uitstekende start Van Peer

Berry van Peer wist de derde ronde te halen na knappe overwinningen op Luke Woodhouse (3-0) en de geplaatste Josh Rock (3-1). Damon Heta had aan een 3-1 zege op Martin Lukeman genoeg om na de kerst terug te mogen komen. Het was de Nederlander die uitstekend begon aan de partij, met een 16-darter hield hij zijn eigen leg. Heta kreeg in zijn eigen leg één pijl op dubbel 16 om de leg te houden, maar die werd gemist. Van Peer profiteerde door in 14 darts te breaken om daarna met een geweldige 142-finish de eerste set met 3-0 naar zich toe te trekken.

Van Peer verdubbelt voorsprong

Heta begon zijn set ook door zijn eigen leg in een 16-darter te gooien. Een leg later produceerde de Australiër een 11-darter om Van Peer te breaken. Echter kon Heta de set in de derde leg nog niet het slot gooien. Met een 13-darter brak Van Peer meteen terug. In de vierde leg kreeg Heta zijn eerste setdart, maar tops werd gemist. Van Peer raakte tops wel en maakte er zo 2-2 van. In de beslissende vijfde leg gooide de Nederlander twee maximale scores, maar kon niet voorkomen dat Heta toch een tweede setdart kreeg. Opnieuw werd tops gemist, waardoor ‘Bionic’ via dubbel 4 ook de tweede set pakte.

Heta vecht terug

In set 3 wist Van Peer het scorend even niet te vinden. Heta deed dat wel en won zo set 3 met 3-0 door finishes van 64,56 en 97 uit te gooien. In set 4 ging dit nog even verder, Van Peer had geen antwoord op de Australiër. Met een 15- en 17-darter kwam hij 2-0 voor in zijn eigen set. In de derde leg kreeg Heta vier setdarts, maar werden gemist. Hierdoor kon Van Peer via dubbel 9 gelijk terug breaken om met een 14-darter er 2-2 van te maken. In de vijfde leg liet ‘The Heat’ zijn klasse zien, hij gooide zeven perfecte pijlen om uiteindelijk met een 10-darter er 2-2 in sets van te maken.

Van Peer dwingt beslissende set af

In de vijfde set gingen de eerste twee legs met de darts mee. In de derde leg was Van Peer in zijn eigen leg niet binnen 18 pijlen uit en dat werd afgestraft. Met een 16-darter plaatste Heta de break. Heta wist daarna zijn eigen leg in 13 pijlen te houden en kwam zo voor het eerst op voorsprong in sets; 3-2. Ook in set 6 gingen de eerste twee legs naar de speler die de leg begon. In de derde leg miste Heta verrassend genoeg vier pijlen op de dubbel. Dit gaf de Nederlander de kans op 108 om te breaken en dat gebeurde. Van Peer begon zijn eigen leg vervolgens met twee 180’ers om in 11 pijlen een beslissende zevende set af te dwingen.

Heta voor het eerst naar laatste 16

In de eerste leg van set 7 zag je bij beide spelers dat er spanning op de arm zat. De triples werden moeilijk gevonden en daarnaast werden er enkele dubbels gemist. Van Peer miste vier pijlen op dubbel 12 om zijn eigen leg te houden, waardoor Heta in 22 pijlen gelijk kon breaken. Heta produceerde vervolgens een goede eigen leg, met een 114-finish in 15 darts kwam hij op matchpoint. In de derde leg leek Heta de wedstrijd in het slot te gooien, maar dit keer miste hij vier pijlen op de dubbel. Van Peer raakte dubbel 10 en kwam zo terug tot 2-1 in legs. Toch wist ‘The Heat’ het in zijn eigen leg af te maken. Met Van Peer wachtend op 77, gooide Heta een 151-finish uit om de wedstrijd met 4-3 naar zich toe te trekken. Van Peer zal balen, want er lagen mogelijkheden, maar kan met opgeheven hoofd terugkijken op zijn WK-debuut.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Damon Heta: 96,06 / 34,9%
Berry van Peer: 88,29 / 38,2%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *